YALfest 2017 | Welke boeken ik al gelezen heb

YALfest 2017 | Welke boeken ik al gelezen heb

Over iets meer dan een week is het zover. Dan vindt YALfest 2017 plaats! Zoals je ongetwijfeld weet komen acht internationale auteurs naar het evenement toe. YALfest houdt onder de naam Prepare for YALfest al sinds begin dit jaar elke twee weken op facebook een nieuwe leesclub met een boek van één van de auteurs. Hoog tijd dus om te kijken van welke auteurs ik al één of meerdere boeken gelezen heb en van welke auteurs ik eigenlijk nog snel een boek zou moeten lezen.

Veronica Rossi

Welke boeken zijn (in het Nederlands) verschenen? – bij uitgeverij Van Goor zijn ten tijde van YALfest (23 april) maar liefst vier boeken van twee series van Veronica Rossi verschenen: Een wereld zonder hemelDe eindeloze nacht, Het stille blauw en Riders. Het vervolg op RidersZoeker, verschijnt in mei.
Wat heb ik gelezen? – Ik heb de Een wereld zonder hemel-trilogie al meerdere malen verslonden. Die boeken zijn echt zó goed! Als je ondergewaardeerde series die meer aandacht verdienen op een rijtje zou zetten, zou deze serie daar absoluut bij horen. De trilogie is een absolute aanrader. In Riders ben ik inmiddels begonnen. Dat boek is compleet anders dan Veronica Rossi’s eerdere trilogie, maar eveneens een goed begin van een nieuwe serie.

Megan Shepherd

Welke boeken zijn (in het Nederlands) verschenen? – De boeken van Megan Shepherd verschijnen eveneens bij uitgeverij Van Goor. Van haar trilogie zijn de eerste twee delen, The Cage en De Jacht al verschenen. In mei verschijnt het slotstuk van de trilogie: De Vuurproef. 
Wat heb ik gelezen? – Beide inmiddels verschenen boeken heb ik gelezen. Hoewel ik bij The Cage even moest wennen, heb ik genoten van De Jacht. Het einde van deel twee is bovendien zo spannend, dat ik al tijden reikhalzend uitkijk naar De Vuurproef. Nog maar heel eventjes!

David Arnold

Welke boeken zijn (in het Nederlands) verschenen? – Bij Blossom Books is zijn boek De Kids of Appetite verschenen. Een andere standalone van zijn hand, Muggenland  (Nederlands omslag nog niet beschikbaar) verschijnt later dit jaar.
Wat heb ik gelezen? – Ik vrees dat dit de enige auteur is van wie ik nog geen enkel boek gelezen heb.

Victor Dixen

Welke boeken zijn (in het Nederlands) verschenen? – De Franse Victor Dixen heeft de Phobos-trilogie geschreven, waarvan de eerste twee delen – Phobos en Phobos² – inmiddels al bij uitgeverij Q verschenen zijn.
Wat heb ik gelezen? – Over Phobos was ik erg enthousiast. Een origineel verhaal met een super verrassend einde. Zodra Phobos² verscheen, heb ik het vervolg dan ook verslonden. Nu wachten op het derde, en laatste, deel!

Lesley Livingston

Welke boeken zijn (in het Nederlands) verschenen? – Van Lesley Livingston verscheen in maart bij uitgeverij Van Goor Onverschrokken, het eerste deel van een serie. Het vervolg verschijnt volgens Goodreads in 2018 pas, dus daar moeten we helaas nog even op wachten.
Wat heb ik gelezen? – Ik heb Onverschrokken gelezen en ben compleet weggeblazen. Ik vind het een van de beste boeken die ik dit jaar gelezen heb. Daarbij is het onderwerp ook gewoon heel vet: vrouwelijke gladiatoren in het oude Rome. Ik kijk er  enorm naar uit om Lesley Livingston in het echt te ontmoeten!

Donna Freitas

Welke boeken zijn (in het Nederlands) verschenen? – Donna Freitas is de auteur van de scifi-serie The Wired. Bij Blossom Books verscheen vorig jaar Unplugged en dit voorjaar het vervolg De mensenmarkt. 
Wat heb ik gelezen? – Tijdens de zomervakantie van 2016 las ik Unplugged aan het zwembad. Wat een fijn boek! Ik deed zelfs mee met de Nationale Unplugged-dag die Blossom Books naar aanleiding van het boek organiseerde. Naar De mensenmarkt ben ik tot op heden vooral heel erg benieuwd – dit boek heb ik nog niet in mijn bezit.

Gena Showalter

Welke boeken zijn (in het Nederlands) verschenen? – Bij HarperCollins zijn inmiddels vier van Gena Showalters boeken verschenen: Alice in Zombieland, Door de Zombiespiegel, Hartenkoningin en Eerste leven. In de zomer volgt het vervolg op Eerste levenLevensbloed. 
Wat heb ik gelezen? – Ik ben gek op de boeken van Gena Showalter. De Alice in Zombieland-serie vond ik heerlijk. Ook Eerste leven heb ik inmiddels gelezen en dit boek wist eveneens te overtuigen. De covers van Gena Showalters boeken zijn bovendien altijd weer prachtig. Ik kijk uit naar Levensbloed!

Amy Ewing

Welke boeken zijn (in het Nederlands) verschenen? – De boeken van Amy Ewing verschijnen bij uitgeverij Young & Awesome. Inmiddels zijn van Amy Ewing The Jewel, en het tussenboek Opgesloten (deel 1.5) verschenen. Achterin hun zomerbrochure hinten ze op het binnenkort verschijnen van het tweede deel uit de serie.
Wat heb ik gelezen? – Ik heb zowel The Jewel als Opgesloten gelezen. Amy Ewing heeft een heerlijke wereld geschapen. De serie is in het Engels al volledig, dus ik wacht met smart op de vertaling van de volgende delen, zodat ik ook kan lezen hoe het verhaal van Violet verder gaat!


Welke boeken van de YALfest 2017 auteurs heb jij gelezen?


Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

3 gedachten over “YALfest 2017 | Welke boeken ik al gelezen heb

  1. Wat een fijn overzicht is dit! Ik heb Phobos en Unplugged gelezen. Ben bezig in Onverschrokken en wil daarna De kids of appetite lezen. En als het lukt, nog een 5e boek, maar weet nog niet welke.

    1. Dankjewel! De vier boeken die je al hebt gekozen zijn in elk geval erg fijn (al kan ik dat in het geval van ‘De kids of Appetite’ niet uit eigen ervaring zeggen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *