A.W. Bruna Bites voor Bloggers

A.W. Bruna Bites voor Bloggers

AWBrunaBites02Afgelopen dinsdag 30 augustus was ik dankzij Dagmar aanwezig bij de A.W. Bruna Bites voor bloggers. Een evenement met een vol, leuk programma over verschillende boeken die dit najaar bij A.W. Bruna verschijnen.

AWBrunaBites03

Het evenement vond plaats bij de uitgeverij zelf. Toen we bij de locatie aankwamen, was ik direct onder de indruk. A.W. Bruna zit werkelijk waar in een prachtig pand, vlakbij het Museumplein. We werden verwelkomd in de ommuurde tuin achter de uitgeverij, waar we allemaal een koptelefoon kregen en de hapjes en drankjes uiteraard al klaar stonden.

IMG-20160831-WA0004Nadat de tuin was volgestroomd moesten we allemaal onze koptelefoon opzetten. We begonnen met een Silent Disco en kregen twee leesfragmenten van audioboeken te horen. Allereerst een fragment van Orphan X van Gregg Hurwitz, een thriller die in september verschijnt. Daarna een fragment uit Sevenster van Alexandra Penrhyn Lowe. Het laatste fragment bleek als verrassing live voorgelezen te worden door Anna van Veen! Heel gaaf om mee te maken, al ben ik zelf niet zo van de audioboeken. Ik vind het moeilijk om mijn aandacht dan bij het verhaal te houden.

Tijdens de eerste ronde konden we vervolgens kiezen tussen twee programma’s: fictie en non-fictie. Non-fictie ging over het boek Kracht en fictie over Nachtrijder. Aangezien Nachtrijder een YA-boek is, was die keuze niet zo moeilijk. Alexandra Penrhyn Lowe was zelf aanwezig om wat over haar nieuwe boek te vertellen – dat volgens haar gruwelijker is dan de voorgaande delen. Wat een ontzettend leuke en vrolijke vrouw! Haar schrijftip? Wat als? Volgens haar is dat de beste vraag die je jezelf kunt stellen als je een boek wil schrijven. Zelf schrijft ze graag over haar eigen angsten, omdat ze die zo kan bedwingen. Ook las ze nog een stuk voor uit Nachtrijder en maakte me zo direct nieuwsgierig naar het boek.

IMG-20160831-WA0001    IMG-20160831-WA0005
Alle vierkante foto’s zijn gemaakt door Dagmar.

De tweede ronde was een gezamenlijke. Gregg Hurwitz was namelijk naar Nederland gekomen om te vertellen over zijn boek Orphan X. Normaal ben ik niet zo van de thrillers, maar toen in het interview Marvel, superhelden en bad guys aan bod kwamen, was mijn interesse gewekt. De uitgever hield een interview met hem, dat begon met een hilarische ronde waarbij Gregg Hurwitz moest kiezen tussen twee mogelijkheden (en dat uiteraard heel moeilijk vond). Daarna werden er vragen gesteld waar Gregg heel open en geanimeerd op antwoordde. Ook hem vond ik een hele leuke persoonlijkheid hebben. Leuk feitje: hij houdt van personages die niet 100% goed zijn omdat je je in die personages beter kunt inleven. Superman / Clark Kent vond hij daarom niets – die is te perfect.

De derde ronde begon om 20:30 (chapeau trouwens aan de uitgeverij, want waren ondanks het drukke programma continu op tijd). Ook hier konden we weer kiezen tussen fictie en non-fictie. Ook hier koos ik weer voor fictie. Een indrukwekkende roman, deze keer, over een tweeling in de Tweede Wereldoorlog. Het boek heet Mischling en is geschreven door Affinity Konar. De auteur zelf was niet aanwezig, maar wat de uitgeefster over het boek vertelde heeft diepe indruk achtergelaten.

Na de drie rondes was het tijd voor een hapje en een drankje en konden we onze boeken laten signeren door de aanwezige auteurs. We kregen allemaal een ontzettend goed gevulde goodiebag mee naar huis. Ik heb een ontzettend leuke, gevarieerde avond gehad! Dankjewel A.W. Bruna (en Dagmar natuurlijk, omdat ik mee mocht!).

AWBrunaBites

 


Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

5 gedachten over “A.W. Bruna Bites voor Bloggers

    1. Ja het was heel apart om iedereen zo in die tuin stil te zien staan, zonder te praten of echt te focussen op één punt. Ik denk dat het er van buitenaf nog vreemder uit heeft gezien, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *