Een avond onder de sterren met Kate Ling

Een avond onder de sterren met Kate Ling

EEVW2Even geleden viel er bij mij en een aantal andere bloggers een prachtig pakketje vol glitters van uitgeverij Moon op de mat. Daarin zat niet alleen het boek Eenzaam en extreem ver weg van Kate Ling, maar óók een uitnodiging voor een nacht onder de sterren. Hoewel ik even moest slikken toen ik de tijd en plaats zag – Leiden ligt niet bepaald naast de deur en 23:00 als eindtijd is dan best laat – besloot ik al gauw dat het reizen me weinig kon schelen. Hier moest en zou ik bij zijn!

En dus ging ik op vrijdagavond op weg naar Leiden. Uiteraard besloot net op dat moment de bus veel te laat te zijn, waardoor ik te laat bij de Sterrewacht zou zijn. Gelukkig wilde mijn moeder me snel naar de trein brengen, waardoor ik alsnog samen met Katja op tijd in de trein zat. Waar we van anderen hoorden dat ze het moeilijk konden vinden, wisten Katja en ik er met slechts één stukje omlopen (en dat kwam enkel en alleen doordat het hek waardoor we heen moesten dicht zat) al te komen. De juiste ingang vinden was ook nog even een klus – want ja, de hoofdingang is natuurlijk dicht om 21:00 – maar al snel hadden we het dan toch gevonden. Aangekomen in de zaal waren er al meerdere bloggers aanwezig en kletsten we wat met een drankje en wat lekkers in onze hand.

Over Eenzaam en extreem ver weg en het interview
Zo rond 21:00 begon het programma. Eerst hield uitgever Marieke een praatje. Eenzaam en extreem ver weg was namelijk het eerste boek dat zij als uitgever aankocht en is voor haar daarom extra speciaal. En dat terwijl ze eigenlijk niet eens zo gek is op science fiction. Dit boek greep haar echter enorm, omdat het toch over de menselijke emoties gaat. Omdat het ondanks de setting toch weer draait om de levensvraag: waarom ben ik hier? Seren is namelijk geboren op een ruimteschip, heeft de aarde nooit gezien en zal het eindstation ook nooit meemaken. Dus zij vraagt zich af: wat doe ik hier eigenlijk?

Wat Marieke ook heel fijn vond is dat ondanks dat er nog vervolgdelen komen, dit boek toch min of meer een gesloten einde heeft. Het is min of meer afgelopen. Ja, er zijn nog genoeg lijntjes voor een tweede deel, maar tegelijkertijd voelt het einde van het boek ook echt als een einde. Marieke is enorm blij met Kate en hoopt dat ze ons gaat verrassen met het tweede deel (en ik ook!).

Daarna kwam Kate Ling op Skype en was het tijd voor het interview! Het volledige interview is trouwens ook opgenomen, en kun je hier bekijken. Ik kon haar soms helaas lastig verstaan, maar desondanks vond ik het ontzettend interessant om meer over haar en het boek te weten te komen. Zo vertelde Kate Ling bijvoorbeeld dat ze op een school als bibliothecaris werkt en haar boeken dus voornamelijk in de avonduren schrijft. Ook vertelde ze onder andere meer over haar inspiratie voor Ventura en de ontvangst die haar boek kreeg op de school waar ze werkt. Altijd al willen weten welk personage Kate Ling wel eens in een ander boek zou stoppen en waarom? Ook dat kwam aan bod: ze zou Seren namelijk wel eens bij Bella uit Twilight neer willen zetten om Bella even wat girlpower bij te brengen. Op dit moment is Kate Ling bezig met het corrigeren van het tweede boek, dat in de eerste helft van het volgende jaar in het Engels moet verschijnen. Binnenkort wordt bovendien de titel hiervan bekend gemaakt. Hopelijk kunnen we volgend jaar ook al genieten van de Nederlandse versie!

EEVW3

Rondleiding en goodiebag
Na het gezellige Skypegesprek was de avond nog lang niet voorbij. We kregen namelijk een rondleiding door de Sterrewacht, waarbij we werden opgedeeld in twee groepen. Onze gids was een hele enthousiaste tweedejaars die echt zó leuk en gepassioneerd kon vertellen! Over de telescopen, over de sterren zelf, over de beroemdheden die een link met de Sterrewacht hebben én natuurlijk over de (kleine) bibliotheek in het pand die we mochten bewonderen. Ik kon ook duidelijk merken dat die jongen enorm slim was. Alleen al vanwege zijn enthousiasme heb ik genoten van de rondleiding!

Toen was het alweer 23:00 en tijd om richting huis te vertrekken. We gingen echter niet met lege handen naar huis, maar kregen een ontzettend leuke goodiebag. Alleen van het tasje werd ik al enorm blij! De inhoud bestond uit het boek Handlettering doe je zo, een flesje Arizona, sterrensnoepjes, sterretjes om op te plekken, een lichtdoosje met sterren en nog een paar leuke kaarten. In de trein naar huis was ik helemaal kapot, maar het was totally worth it! Voor wie het weten wil: ik was 01:15 thuis ;).

EEVW1

Ik heb het enorm naar mijn zin gehad en wil uitgeverij Moon én Patty en Sandra van de Gouden Zebra ontzettend bedanken voor deze geweldige avond! 


Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

Eén gedachte over “Een avond onder de sterren met Kate Ling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *