Schilderworkshop ter ere van Oprecht

Schilderworkshop ter ere van Oprecht

oprechtworkshop1Op 11 oktober verscheen bij uitgeverij Zomer & Keuning de nieuwste Colleen Hoover: Oprecht. In dit boek speelt kunst een grote rol. Wat is er dan leuker, dan de verschijning van dit boek vieren, met een workshop schilderen?

De workshop vond plaats bij Het Grachtenatelier in Utrecht. Een super leuk pand in hartje Utrecht. De workshop zelf vond plaats in een werfkelder – een super sfeervolle ruimte. We gingen schilderen in de stijl van Danny O’Connor, wiens schilderijen ook zijn gebruikt voor Oprecht. Twee meiden van het GrachtenAtelier hielden de workshop. De voorbeelden die zij gemaakt hadden zagen er prachtig uit – en maakte dat alle aanwezigen toch wel een beetje nerveus werden. Niemand had er van te voren veel vertrouwen in zelf ook zoiets te kunnen creëren, haha.

oprechtworkshop3
Eén van de voorbeelden die het Grachtenatelier had gemaakt.

Na de uitleg mocht iedereen een eigen doek beschilderen. Waar de meesten een beetje onwennig en twijfelachtig begonnen (‘Dit kan ik nooit!’), was al snel iedereen druk bezig. En het was zo leuk! Ik vind schilderen een ontzettend rustgevende bezigheid. Eventjes je gedachten op nul en lekker kliederen met verf. Voor we het wisten was de tijd dan ook al om.

oprechtworkshop2
Work-in-progress

Na afloop bleef iedereen nog even nakletsen, om daarna met een mooie goodiebag weer richting huis te vertrekken. Zelf vond ik het ontzettend leuk om eens een origineel evenement te organiseren en ik was dan ook enorm blij dat iedereen zo enthousiast reageerde en de avond meer dan geslaagd vond! Ik heb er enorm van genoten.

Benieuwd geworden waar Oprecht over gaat?
Hoofdpersoon Auburn heeft een extra baantje nodig en solliciteert bij kunstenaar Owen Gentry. Ze voelt zich meteen aangetrokken tot de mysterieuze, artistieke Owen. Maar hij heeft geheimen. Heel grote geheimen, die een toekomst voor hen samen in de weg staan. Vooral als hij ze níét opbiecht.

Schilder jij weleens?


Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

2 gedachten over “Schilderworkshop ter ere van Oprecht

  1. De verslagen vielen ook echt op in mijn blogfeed vermits het zo’n origineel event was. Zelf ben ik niet goed in schilderen en tekenen. Kaartjes maken, bakken, kruisjessteek, haken en breien gaan me wel goed af maar als ik teken lijkt het echt nergens naar. Mooi binnen de lijntjes kleuren kan ik gelukkig wel. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *