Verslag YALC en Londen

Verslag YALC en Londen

YALC0Jullie hebben ongetwijfeld op andere blogs al verslagjes voorbij zien komen van het weekendje Londen dat we met een groep van tien personen (elf met Joost, die niet bij ons sliep) hebben ondernomen. Zelf ben ik twee dagen naar YALC (Young Adult Literature Con) geweest én natuurlijk gingen we met z’n allen naar de Harry Potter release party. Hierbij een kort verslag van een geweldig weekend!

Donderdag – Roadtrip
De reis begon donderdag al héél vroeg. Om 04:00 om precies te zijn (oké in werkelijkheid vertrokken we iets later). Melisa en Tim waren de avond ervoor al bij mij aangekomen en met z’n drietjes vertrokken we richting het zuiden. Eerst haalden we Esmee en Marjolein op en daarna gingen we richting de boot. De reis zelf viel me nog niet eens tegen, al was het de eerste keer dat we met een (gehuurde) auto weg gingen – dus ja, dan gaan er altijd wel dingen mis. Vooral het parkeren in Londen was niet echt een feestje. Maar hé, uiteindelijk waren we er en stond de auto veilig geparkeerd. Doodmoe besloot ik in elk geval op een redelijk tijdstip te gaan slapen. De volgende dag ging de wekker namelijk alweer rond 06:00..

Vrijdag – YALC dag 1
Wooeehoee! Het opstaan was vroeg, maar dat kon me niks schelen. Mijn eerste dag YALC OOIT was een feit! Melisa en ik gingen samen, waren lekker op tijd bij Olympia aangekomen en stonden dus redelijk vooraan in de rij om naar binnen te mogen. Ook kwamen we Joost tegen, met wie we vrijwel de hele dag hebben opgetrokken. Toen we eindelijk naar binnen mochten stond ik echt te stuiteren van de energie. Ik had er zoveel zin in!

YALCdag1
Met de klok mee: zo zag YALC eruit, met Sarah Crossan, met Sally Green, met Taran Matharu, Met V.E. Schwab, met Samantha Shannon, met Melinda Salisbury en met L.A. Weatherly!

Ik moet je eerlijk zeggen, bij binnenkomst vond ik de aankleding niet heel spectaculair, haha. Het is eigenlijk gewoon een grote hal die met schotten in een aantal (open) ruimtes is verdeeld. Maar dat maakt het niet minder vet! Direct bij binnenkomst stonden meerdere tafels met véél gratis goodies, waar we uiteraard goed gebruik van maakten. Daarna liepen we door naar de stands van verschillende uitgevers. Vanaf 11 uur begonnen de eerste signeersessies waar we graag bij wilden zijn – en vrijwel overal stonden we bijna vooraan. Een half uur van te voren werd namelijk bekend gemaakt welke auteur aan welke tafel zou signeren, en daar maakten we dankbaar gebruik van door de plek ervoor te bezetten! Ik keek mijn ogen uit, scoorde heel veel gratis boeken en goodies, kocht bijna evenveel boeken, sjouwde me vervolgens een breuk aan al die zware tassen, ontmoette heel veel lieve auteurs en had de dag van mijn leven. Maar moe! Zo moe aan het einde van de dag, haha.

Zaterdag – YALC dag 2 én Harry Potter Party
De spierpijn aan mijn schouders was niet mals vandaag. Maar toch! YALC dag twee stond op de planning! Vandaag gingen we met de hele groep, dus dat was extra gezellig! Vandaag stonden er voor mij minder signeersessies op de planning, dus ik liep vooral rond, deed mee aan spelletjes of zoektochten, liet een airbrush tattoo zetten, sleepte nog meer gratis boeken in de wacht en zat ook geregeld lekker rustig bij onze tassen-depot. Ik kon wel behoorlijk merken dat ik zulke intensieve dagen niet gewend ben, dus vertrok ik met een aantal van onze groep iets eerder naar het appartement terug. Ik wilde ’s avonds immers wel fit zijn voor de Harry Potter party!

YALCdag2
Met de klok mee: London Comic Con (stiekem gemaakt op dag 1), met Alwyn Hamilton, met Kass Morgan, met Laure Eve, de verjaardagstaart van Harry, Ezeltje-prik, het zwerkbalveld, zo zag de etalage eruit!

En die party had ik achteraf echt voor geen goud willen missen! Ze hadden zoveel leuks georganiseerd! Zo kon je onder andere ezeltje prik doen, maar dan met een varkensstaart en een bepaald achterwerk en speelden we Zwerkbal in teams. Er waren hapjes en drankjes, een Harry Potter quiz en Cosplay wedstrijd. Zelfs Harry’s verjaardagstaart was aanwezig! Je kon alvast het boek kopen en om kwart voor 12 ’s avonds werd het laatste hoofdstuk uit het laatste boek voorgelezen. De nostalgie! Zelf besloot ik die avond het boek niet te kopen – ik twijfelde te erg. Wel heb ik ongelooflijk genoten van de fijne avond!

Zondag – Winkelen!
Ja, en toen kwam de day after en had ik spijt. Spijt dat ik niet toch Harry Potter and the Cursed Child gekocht had. Zo dom. Gelukkig waren meer mensen in voor een shopping trip. Met een groot gedeelte van de groep vertrokken we daarom naar een winkelcentrum waar we rond slenteren, ik zielsgelukkig Harry Potter in mijn armen kon sluiten, en we winkeltjes bekeken totdat het tijd was om voor de laatste keer met z’n allen te gaan eten.

Maandag – De terugreis
En toen was het alweer maandagochtend – tijd om terug te keren naar huis! Ik was helemaal kapot van het drukke weekend, maar wilde tegelijkertijd nog helemaal niet naar huis. De terugreis verliep niet helemaal soepel (tip: huur geen auto die op lpg rijdt – is gewoon niet handig), maar uiteindelijk kon ik toch nog met slechts enige vertraging bij mijn familie aanschuiven in een restaurant. Mijn moeder was namelijk jarig!

De rest van de week, en eigenlijk ook nu nog, ben ik een beetje een zombie geweest, haha. Echt uitgerust ben ik nog altijd niet (ik doe ook gewoon veel te veel), maar ik kijk wel terug op een heel gaaf weekend dat ik voor geen goud had willen missen! Aan alle lieve mensen die met mij mee op reis zijn geweest: jullie zijn geweldig! Gelukkig hebben we de foto’s (en de boeken!) nog.

Ga jij ook graag naar boekige evemementen?


Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

8 gedachten over “Verslag YALC en Londen

  1. Ah leuk, nog een YALC-verslag. Ik hoop er ooit zelf een keer naar toe te kunnen gaan maar in de tussentijd ben ik vooral aan het genieten van verslagjes lezen. Maar euhm … als ik ooit naar daar ga hoop ik dat je daar binnen mag met een trolley. Mijn spieren en gewrichten kunnen zulke zware boekladingen niet aan hoor. En geen boeken kopen is uiteraard geen optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *