Ik keek eindelijk ‘Fallen’

Ik keek eindelijk ‘Fallen’

Ik ben gek op boekverfilmingen. Zelfs als ze slecht zijn vind ik ze vaak nog leuk. Vanwege het guilty pleasure gehalte, of gewoon omdat ze los van het boek nog best oké zijn. Met alle drama rondom de verschijning van Fallen was ik blij verrast toen ik de film onlangs tegenkwam. Veel verwachtte ik er niet van, maar ik werd aangenaam verrast.

Het is alweer jaren geleden dat ik Fallen las. Meer dan de hoofdlijnen kan ik me niet herinneren. Ik kon daardoor zonder al te veel verwachtingen van het plot de film kijken. Fijn!

Iets wat me al vanaf het begin opviel was het camerawerk. Normaal gesproken ben ik wel de laatste die daar iets aan opvalt, maar hier vond ik de manier waarop ze alles in beeld brachten heel bijzonder en sfeervol. Sword & Cross, de school waar het verhaal zich afspeelt, was een prachtige locatie die eveneens bijdroeg aan het magische gevoel dat ik van de film kreeg. Met de sfeer zat het dus zeker goed!

Het acteerwerk was daarnaast ook zeker niet slecht. Ik vond Lucy en Daniël goed gecast, al twijfel ik nog steeds over Cam. Penn was ook heel fijn: ze bracht de nodige humor in het verder vrij donkere verhaal met haar zelfspot en sarcastische opmerkingen.

Zeker als je het verhaal al kent is de film heerlijk om naar te kijken door alle details die door je voorkennis een stuk betekenisvoller worden. Ik kreeg door het kijken van de film direct zin om de boeken weer te lezen en dat is altijd een goed teken.

Ik moet toegeven dat de film verder niet heel hoogstaand was. Hier en daar ging het plot van de hak op de tak of bleef het vrij vaag. De vechtscène was ook niet een van de beste die ik ooit gezien heb, maar weet je wat het is? Het kon me eigenlijk allemaal niet zoveel schelen. De hele film heeft een mysterieus, donker en magisch tintje en vormde een ultieme guilty pleasure tijdens een avondje film kijken.

Het abrupte einde vond ik alleen niet zo geslaagd. Met dergelijke films weet je maar nooit of er ook een vervolg komt. Natuurlijk hebben we de boeken, maar toch. Ik wil weten hoe de filmversie afloopt! Zonder een vervolgfilm is dat einde echt niet oké. Ik wil meer!


Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

2 gedachten over “Ik keek eindelijk ‘Fallen’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *