Naomi and Ely’s No Kiss List

Naomi and Ely’s No Kiss List

Naomi & Ely

Toen ik afgelopen zaterdagavond tijdens een rustig avondje thuis een film uitkoos om te kijken kwam ik Naomi and Ely’s No Kiss List tegen. Het leek me een heerlijke feelgood film, voor een paar uurtjes vermaak. Of ik het ook echt een leuke film vond?

Naomi and Ely have loved each other their whole lives, even though Ely isn’t exactly into girls. The institution of a “No Kiss List” has prevented the two from rifts in the past, but bonds are tested when they both fall for the same guy.

Naomi en Ely wonen al hun hele leven naast elkaar en zijn al van kleins af aan beste vrienden. Ely heeft twee moeders en is zelf ook homoseksueel. Nadat Naomi’s vader en een van Ely’s moeders een affaire met elkaar hadden, stellen Naomi en Ely de No Kiss List op: een lijst waarop knappe jongens staan met wie geen van beiden mag zoenen of daten om zo nooit een jongen tussen hun vriendschap te laten komen.

Waar ik Victoria Justice in de serie Victorious een leuke meid vond, vond ik haar als Naomi maar een leeghoofdig kind. Wat dat betreft acteert ze dus goed! Ik vond Naomi en Ely in het begin namelijk maar een vervelend stel: aanstellerig, overdreven en iets te ‘kijk ons nou leuk zijn’. Hun vriendschap lijkt bijna op een relatie, inclusief veelvuldig gebruik van ‘ik hou van je’ en elkaar op de mond zoenen als ze afscheid nemen. Zelfs als Naomi op date gaat met haar vriend gaat Ely mee. Ik vond Naomi enorm met de gevoelens van anderen spelen en vrij arrogant overkomen. Ze weet bovendien iedereen om haar vinger te winden.

Dan kust Ely op een onbewaakt moment Naomi’s vriendje Bruce. Hoewel ik niet echt het gevoel had dat  Naomi ook maar iets gaf om Bruce, krijgen Naomi en Ely daar enorme ruzie over. De bubbel waarin ze leefden knapt compleet uit elkaar. Terwijl Ely en Bruce gelukkig zijn met elkaar, zoekt Naomi de aandacht op van Gabriël, de knappe portier in hun appartementencomplex.

Een typische romcom dus. Al snel blijkt echter dat er meer zit achter Naomi’s oppervlakkige gedrag.  Zo is haar thuissituatie niet bepaald rozengeur en maneschijn nadat haar vader vreemdging. Zonder Ely weet ze niet goed meer wie ze is.

Naomi and Ely’s No Kiss List is daarmee, zoals ik al verwacht had, een prima film voor een avondje vermaak. De film bevat leuke muziek, grappige scènes, prima acteerwerk en een vermakelijk plot. Verwacht geen diepzinnige verhaallijn, maar wel een prettig en herkenbaar coming-of-age verhaal over vriendschap, liefde en jezelf uitvinden.

3 ster

 


Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

Eén gedachte over “Naomi and Ely’s No Kiss List

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *