5x november releases die ik graag wil lezen

5x november releases die ik graag wil lezen

Elke maand verschijnen weer heel wat nieuwe boeken. Ik lees artikelen van andere bloggers over de nieuw te verwachten boeken van die maand altijd graag. Niks leukers dan de bevestiging dat dat ene boek al bijna verschijnt of ontdekken dat je een andere fijne titel over het hoofd gezien hebt. Daarom deel ik vandaag graag mijn vijf favoriete releases van november (en met de hoeveelheid titels die deze maand uitkwamen, was dat was geen gemakkelijke opgave!).

1. The White Rose – Amy Ewing
Ik kan stenen verbrijzelen en de wind veranderen in een tornado.
Misschien kan ik ook de muren van de Jewel afbreken.

Violet is op de vlucht. Ze zoekt een veilige plek waar ze zich kan verbergen voor de Hertogin. Een plek waar ze ongezien de krachten kan ontwikkelen waarvoor de adel zo bang is. Violet ontdekt al snel dat haar speciale gaven haar tot veel meer in staat stellen dan ze ooit had durven dromen… Kan ze een einde maken aan de uitbuiting en ongelijkheid in de Jewel?

 

Zowel The Jewel als Opgesloten (deel 1.5) vond ik erg goed. Nu is het tweede deel er ein-de-lijk! Ik vind de cover wederom een plaatje en ik ben ontzettend benieuwd hoe het verhaal van Violet verder zal gaan. De flaptekst klinkt in elk geval veelbelovend! Ik heb het boek net binnen gekregen en ik kan je vertellen: het zal niet lang duren voordat ik The White Rose op ga pakken.

2. Spiegel – Cara Delevigne
De zestienjarige Red, Leo, Rose en Naomi horen er niet echt bij op school. Het leven is niet altijd gemakkelijk voor hen, maar de muziek brengt hen samen, en ze hebben hoge verwachtingen van hun band, Mirror, Mirror. Tenminste, tot Naomi bewusteloos uit de rivier wordt gehaald en in coma in het ziekenhuis terechtkomt.

De politie doet het af als een mislukte zelfmoord, maar is dat wel zo? Terwijl Naomi in coma ligt, probeert Red achter de waarheid te komen. Een zoektocht die Reds hele wereld op zijn kop zet en een aantal duistere geheimen van de groep aan het licht brengt. Niets zal ooit meer zo zijn als het was, want een versplinterde spiegel, kan nooit meer worden gemaakt.

Ik moet je eerlijk zeggen: ik weet niet eens of ik bij Spiegel heel hoge verwachtingen van het verhaal zelf heb. Het verhaal klinkt overigens wel goed: mysterieus en spannend. Ik ben echter vooral heel nieuwsgierig naar het boek omwille van Cara Delevigne. Een Young Adult boek van een bekend iemand hoeft geen obstakel te vormen: ik vind de Girl Online boeken van Zoe Sugg (Zoella) bijvoorbeeld fantastisch. Ik hoop dat dit met Spiegel ook het geval zal zijn. Mijn verwachtingen zijn hoog gespannen!

3. Phobos³ – Victor Dixen
EINDE VAN HET GENESISKANAAL
EEN MAAND
EEN DAG
EEN UUR

ZE ZIJN BEREID TE LIEGEN OM TE OVERLEVEN
De twaalf schipbreukelingen op Mars werken mee aan het in stand houden van een gruwelijke leugen. De kijkers van het programma hebben geen idee hoeveel gevaar er is op Mars én op aarde.

LÉONOR IS BEREID HAAR LEVEN TE GEVEN OM DE WERELD TE REDDEN
Het gevaar komt echter van alle kanten. Het is tijd voor de waarheid.

Jaaa, daar is het laatste boek in de Phobos– trilogie eindelijk! Het is tijd voor de waarheid en men, wat heb ik daar zin in! Phobos en Phobos² wisten me te overtuigen dus ik verwacht een spectaculaire finale. Dat dit nieuwste deel het dikst van de drie is, voorspelt in elk geval al veel goeds.

4. De overlevenden – Alexandra Bracken
Als Ruby op haar tiende verjaardag wakker wordt, is iets in haar anders dan de dag ervoor. De verandering is voor haar ouders alarmerend genoeg om haar in de garage op te sluiten en de politie te bellen. De verandering zorgt ervoor dat Ruby naar Thurmond, een zwaar bewaakt heropvoedingskamp, wordt gestuurd. Ze heeft weliswaar de mysterieuze ziekte overleefd die als een epidemie onder de jongeren van Amerika rondwaarde, maar ze heeft er iets angstaanjagends voor in de plaats gekregen: bovennatuurlijke krachten die oncontroleerbaar zijn.

 

Ik heb zó vaak getwijfeld om deze boeken in het Engels te kopen. Het enige wat me op een gegeven moment nog tegenhield is dat de covers die ik wilde hebben niet op voorraad waren. Daarom ben ik heel erg blij dat Karakter Uitgevers besloten heeft deze trilogie te gaan vertalen, en wel in een moordend tempo. Fan van de Nederlandse covers ben ik niet, maar hopelijk wel van het verhaal!

5. Onweerstaanbaar – Rebecca Yarros
Josh en Ember hebben samen veel doorstaan: afstand, verdriet, het zware militaire leven. Dat alles heeft Ember nooit echt gewild, want nadat haar vader is omgekomen in Afghanistan heeft zich een angst in haar genesteld die er met geen stok valt uit te slaan. Het laatste wat ze dan ook wil is Josh naar Afghanistan vertrekken, en dat is precies wat er gebeurt.

 

 

En tot slot nog een slotdeel van een serie. De Flight & Glory-serie van Rebecca Yarros is, als je het mij vraagt, echt ondergewaardeerd. Haar boeken zijn zo goed! Dit vierde deel vertelt het vervolg op Onverminderd (het eerste deel). Hoewel ik bij Z&K werk, heb ik dit nieuwste deel nog niet gelezen (iets met te veel boeken en véél te weinig tijd). Ik kan niet wachten!

Naast bovenstaande vijf boeken kwamen er deze maand nog veel meer mooie YA en NA titels uit. Vandaar dat ik het niet kan laten om ook een aantal eervolle vermeldingen te noemen: In het diepe – Estelle Maskame | Library Kiss – Kasie West | De Edele – Taran Matharu | Hartslag – Gail McHugh.

Naar welke titel kijk jij het meest uit?

 


Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

5 gedachten over “5x november releases die ik graag wil lezen

  1. Wat een fijn lijstje! Ik kijk zelf enorm uit naar Onweerstaanbaar en Spiegel (ook vooral door Cara). Maar ook naar In het diepe, Library Kiss en Winternacht van Suzanne Vermeer. 🙂

  2. Ik heb onweerstaanbaar besteld bij de boekhandel!!! Ik ben zo intens nieuwsgierig naar dit boek. De gehele serie is gewoon fantastisch!! The white Rose heb ik net binnen 🙂

  3. Onweerstaanbaar! Ik ging nog net niet huilen toen hij werd uitgesteld en heb me heel erg moeten beheersen om niet het e-book te kopen!

    Nog eventjes geduld hebben dus voor mij!

  4. Ik ben ook heel benieuwd naar Phobos3. Maar mijn meest anticipated reads deze maand zijn ‘Ontwakende Goden’ van Sylvain Neuvel – ondertussen al gelezen en het boek was echt geniaal gewoon!! – en ‘Artemis’ van Andy Weir.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *