Aan het hof van Eden (#1) – Joelle Charbonneau

Aan het hof van Eden (#1) – Joelle Charbonneau

Toen ik de aanbieding van Karakter Uitgevers bekeek en ik zag dat ze een nieuwe Joelle Charbonneau zouden uitbrengen, was ik aangenaam verrast. Zeker toen ik de intrigerende cover zag en de achterflap een spannend verhaal beloofde in een nieuw te ontdekken wereld. Voor ik het wist viel het boek bij me op de mat en kon ik me vastbijten in dit eerste deel van een nieuwe serie.

Als de koning en kroonprins van het koninkrijk Eden plotseling komen te overlijden is de toekomst van het land onzekerder dan ooit tevoren. Eden heeft dringend behoefte aan een nieuwe monarch. De enige erfgenamen van de troon zijn prinses Carys en prins Andreus; de koninklijke tweeling. Maar wie van hen werd het eerst geboren en heeft dus de sterkste claim op het koningschap?

Als de Raad van Ouderen zijn kans grijpt om de macht over Eden in handen te krijgen, zit er voor Carys en Andreus maar een ding op: ze moeten de strijd om de troon aangaan – tegen elkaar en tegen de Raad.

Jarenlang waren ze elkaars trouwste bondgenoot, maar nu staan ze ineens lijnrecht tegenover elkaar en weten ze niet meer wie ze in hun ooit zo veilige omgeving nog kunnen vertrouwen. Want waar het gevaar voorheen altijd buiten de muren van de stad leek rond te waren, blijkt het zich inmiddels een weg naar de gangen van het paleis gevonden te hebben.

Met hun land en hun hart verdeeld, zullen Carys en Andreus ontdekken hoe ver de ander zal gaan om de kroon voor zich te winnen. Hoe lang zal het duren voordat achterdocht de overhand krijgt en de dorst naar macht tot het ultieme verraad leidt?

Ik moet zeggen, in de eerste instantie was ik een beetje teleurgesteld. De eerste honderd pagina’s lees je namelijk eigenlijk alleen maar hoe het, zoals de titel al aanduidt, eraan toe gaat aan het hof van Eden. We leren de koninklijke familie kennen, en dan met name de tweeling Carys en Andreus. Ook lezen we over het reilen en zeilen van het kasteel, de gewoonten en gebruiken daar en een klein beetje geschiedenis van Eden. Dat was het dan ook wel. Van mij had deze introductie wel wat korter gemogen. Na het lezen van de achterflap keek ik immers reikhalzend uit naar de strijd.

En toen was het moment daar. Het moment waarop Carys en Andreus geen andere keuze hebben dan de strijd met elkaar aan te gaan om zo te bepalen wie van hen de sterkste claim op het koningschap heeft. Vanaf daar wordt het al snel super spannend – en ergens ook een beetje ingewikkeld. Ineens besefte ik me de waarde van die lange introductie, want het verhaal zit bomvol intriges en gemene spelletjes. Op den duur begon ik zelf te twijfelen aan wat ik dacht dat waar was, en hoe ik dacht dat de vork in de steel zat.

Dat we op het Hof zijn, was in elk geval goed te merken. Ieder had zo zijn eigen agenda, waardoor uit allerlei onverwachte hoeken weer nieuwe  gevaren dreigden met plottwisten tot gevolg. Aan het hof van Eden wordt zowel vanuit het perspectief van Carys als vanuit het perspectief van Andreus verteld en dat maakte dat ik nog meer één werd met het verhaal.

Terwijl de tweeling allerlei proeven moeten doorstaan om te bepalen wie van hen de troon zal mogen bestijgen, worstelen ze met hun eigen geheimen en de bemoeienis van de andere mensen aan het Hof. Waar ik genoot van de proeven die de tweeling moest ondergaan, zat ik ook op het puntje van mijn stoel door alle onzekerheden, argwaan en twijfels die aan alle kanten gezaaid werden en die daardoor het strijdterrein nog moeilijker maakten. Niets in Aan het hof van Eden is zoals het lijkt, met de allerlaatste plottwist als absolute toppunt: het einde wist me volkomen te verrassen.

Hoewel het boek naar mijn mening geen sterke start had, won Aan het hof van Eden me volledig voor zich vanaf de start van de strijd rondom de troon. Niet alleen de proeven, maar ook alle intriges rondom deze strijd: ik was aangenaam verrast door alle wendingen die het verhaal nam en genoot er met volle teugen van. Nu het speelbord weer 180 graden gedraaid is na die allesbepalende laatste hoofdstukken, kan ik niet wachten wat het tweede deel voor ons en het koninkrijk Eden in petto heeft.


Aan het hof van Eden | Joelle Charbonneau | ISBN 9789045212432 | Karakter uitgevers
320 pagina’s | Goodreads | recensie-exemplaar

Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *