Air Awakens (#1) – Elise Kova

Air Awakens (#1) – Elise Kova

Air Awakens Al een tijdje riep Melisa dat ik echt Air Awakens eens moest lezen, omdat het volgens haar bizar goed is. Vervolgens las ook Emmy het boek en bleek enorm enthousiast te zijn. Inmiddels was ik wel benieuwd naar dit self-published verhaal en dus besloot ik het van Melisa te lenen. Ik kan je nu na het lezen verzekeren: Air Awakens is extreem verslavend. Een tip: begin niet met dit boek om 11 uur ’s avonds (zoals ik deed), want je gaat geheid niet meer willen slapen.

A library apprentice, a sorcerer prince, and an unbreakable magic bond…

The Solaris Empire is one conquest away from uniting the continent, and the rare elemental magic sleeping in seventeen-year-old library apprentice Vhalla Yarl could shift the tides of war.

Vhalla has always been taught to fear the Tower of Sorcerers, a mysterious magic society, and has been happy in her quiet world of books. But after she unknowingly saves the life of one of the most powerful sorcerers of them all—the Crown Prince Aldrik—she finds herself enticed into his world. Now she must decide her future: Embrace her sorcery and leave the life she’s known, or eradicate her magic and remain as she’s always been. And with powerful forces lurking in the shadows, Vhalla’s indecision could cost her more than she ever imagined.

Vanaf de eerste pagina wist Elise Kova me mee te nemen naar het paleis waar Vhalla al jaren woont. Ik zag de enorme bibliotheek voor me, de eenvoudige slaapkamer van Vhalla, de rumoerige eetzaal en het romantische binnentuintje vol groen. Ik waande me in de wereld die Elise Kova geschapen heeft en wilde er nooit meer weg.

Vhalla is een geweldig personage. Ze houdt enorm van boeken en werkt als leerling in de koninklijke bibliotheek. Meer dan eens heeft ze op haar kop gehad vanwege lezen onder werktijd. Elise Kova heeft haar heel realistisch neergezet. Ze is niet extreem stoer of hard, en ze is dan ook in shock als ze hoort dat ze iets is wat ze heeft leren verafschuwen: een sorcerer. Vhalla wil haar gave helemaal niet en worstelt dan ook enorm met haar eigen identiteit en de keuze die ze moet maken: laat ze haar oude, veilige leven in de bibliotheek achter of niet? Ik vond het heel fijn dat Elise Kova Vhalla niet ineens compleet liet veranderen toen haar gave zich manifesteerde. Ze heeft niet ineens veel macht, weet niet van de een op de andere dag hoe ze met haar gave om moet gaan en wil vooral zichzelf blijven.

Samen met Vhalla leer je langzaam de wereld van magie kennen. Ze krijgt hierbij hulp van prins Aldrik, die me gedurende het boek compleet voor zich wist te winnen. Hij is mysterieus en aan de oppervlakte lijkt niks hem te kunnen schelen – is hij zelfs behoorlijk onaangenaam om bij in de buurt te zijn. Maar bij Vhalla laat hij langzaam een compleet andere kant van zichzelf zien. Ik vond de onderlinge grapjes tussen Aldrik en Vhalla heerlijk om te lezen. De romantische spanning tussen beiden was duidelijk voelbaar.

De opbouw in Air Awakens is heel prettig. Je kan wel merken dat dit eerste deel een inleidende functie heeft, maar desondanks voelde het verhaal compleet aan. Elise Kova overhaast niets: ze neemt de tijd om Vhalla haar identiteit te laten ontdekken, zich ermee te verzoenen en te bedenken wat ze wil. Ook de romantiek verloopt rustig en hoewel aanwezig, neemt het geen prominente plaats in het boek in. Elise Kova weet voortdurend te boeien met alles wat Vhalla meemaakt. In de laatste vijftig tot honderd pagina’s zat bovendien zo’n plotwending dat het verhaal me compleet wist te overrompelen. Ik kon het boek dan ook niet wegleggen en, apart van die ene nacht slaap, heb ik het boek dan ook in één keer verslonden.

Ik kan eigenlijk geen enkel minpunt voor dit boek verzinnen, behalve dan dat ik er enorm van baal dat ik het tweede deel hier niet heb liggen. Van de cover tot aan de schrijfstijl en de inhoud: Air Awakens is een geweldig boek en belooft veel voor de volgende delen. Ik wil verder lezen!

5


Air Awakens | Elise Kova | 9781932549935 | Silver Wing Press | 377 pagina’s | Goodreads

Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

4 gedachten over “Air Awakens (#1) – Elise Kova

    1. Hij is ook extreem gaaf en verslavend! Ik zou zeggen: zeker eens een keertje niet inhouden, als je portemonnee het toelaat ;). You won’t regret it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *