Amber (#1) – Hati Bell

Amber (#1) – Hati Bell

Amber
Toen ik hoorde dat we voor de Leesbeesten Leesclub een fantasy gingen bespreken van Nederlandse bodem was mijn interesse direct gewekt. Ik lees niet heel vaak boeken van Nederlandse auteurs, en al helemaal niet als het fantasy betreft. De achterflap klonk ook goed, dus met goede moed begon ik in Amber.

ALLES HEEFT EEN PRIJS…

De dryade Amber O’Neill is door haar unieke maar gevaarlijke gave een buitenbeentje binnen een verborgen bovennatuurlijke gemeenschap in een Engels stadje. Als door een fusie tussen de lokale scholen rivaliserende rassen, zoals draken en dryaden, gedwongen worden hun dagen deels gemeenschappelijk door te brengen, ontaardt er een strijd rond Amber.

Wanneer Amber voor het eerst in aanraking komt met haar gezworen vijand, een drakenjong, krijgt ze een schokkend visioen. Hoe ver kan ze deze draak vertrouwen, en zal hij haar helpen of haar ondergang betekenen? Wie met vuur speelt…

Hati Bell heeft in Amber een interessante wereld neergezet. Draken en dryaden, een eeuwenoude vete tussen beide rassen… Ik zat er al snel helemaal in. Toch werden niet al mijn vragen beantwoordt. Wat maakt een dryade in de wereld van Amber bijvoorbeeld tot een dryade. Van de draken komen we bijvoorbeeld wel te weten dat hun handen in klauwen kunnen veranderen, hun ogen zwart worden en hun huid in drakenschubben veranderen. En de dryaden dan? Dit neemt echter niet weg dat ik de haat en rivaliteit tussen de twee rassen wel enorm interessant vond.

Ik had persoonlijk moeite met de schrijfstijl. Hati Bell schrijft erg wollig, ik begreep de wat oudbollige woordkeuzes soms niet en bleef meer dan eens halverwege een zin stokken. Daarbij zitten er behoorlijk veel slordige fouten in het boek en zijn komma’s iets te goed vertegenwoordigd. Dit trok bij mij de aandacht van de verhaallijn zelf weg en dat is ontzettend jammer.

De verhaallijn zelf vond ik namelijk wel leuk. Hoewel ik Amber een typische Mary Sue vond die door iedereen gered en beschermd moest worden, bleef ik wel steeds nieuwsgierig naar wie Amber nu eigenlijk is. Ik wilde haar achtergrond weten, haar verhaal leren kennen. Ook wilde ik weten hoe het verder zou gaan tussen Amber en Drake. Ja, het verhaal heeft veel weg van Romeo & Julia, maar ondanks dat de verhaallijn hierdoor niet altijd even origineel was, wilde ik het boek wel steeds weer oppakken. Stiekem vond ik Logan overigens interessanter dan Drake, maar hè, ieder zo z’n voorkeur ;).

Hoewel ik de schrijfstijl niet zo fijn vond en het verhaal hier en daar wat chaotisch in elkaar zit, is Amber wel een verhaal met veel potentie. Het boek eindigt bovendien met een enorme climax op het einde die me nieuwsgierig maakt naar het volgende deel. Een lastig boek om te beoordelen.

3 ster


Amber | Hati Bell | 9789490767242 | Zilverspoor | 304 pagina’s | Goodreads

Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *