Bevroren nacht (#3) – Sara Raasch

Bevroren nacht (#3) – Sara Raasch

Bevroren nacht van Sara Raasch was één van de september-titels waar ik enorm naar uit keek. Tijdens de eerste twee delen uit deze trilogie was ik verliefd geworden op de wereld die Sara Raasch heeft geschapen. IJs als vuur eindigde bovendien op zo’n cliffhanger dat ik Bevroren nacht direct oppakte zodra ik het binnen kreeg.

Meira staat voor enorme uitdagingen nu de kwaadaardige koning Angra niet dood blijkt te zijn maar springlevend en machtiger dan ooit. Terwijl hij de wereld bedreigt met zijn zwarte magie, probeert Meira wanhopig haar eigen magie onder controle te krijgen en erachter te komen hoe ze haar krachten kan inzetten om Angra tegen te houden.

Ze vermoedt dat de oplossing in het geheimzinnige, diep onder de grond verborgen labyrint ligt. Maar langzamerhand dringt het tot haar door dat ze Winter en de mensen van wie ze houdt niet zal kunnen redden zonder het ultieme offer te brengen…

Bevroren nacht pakt het verhaal direct weer op waar IJs als vuur geëindigd was. Omdat ik dat deel in juni las en Bevroren nacht geen herhaling kent, moest ik echt even inkomen. Bij welke scène zaten we ook alweer? Tip van mij: lees Bevroren nacht vooral gelijk na IJs als vuur, dat is extra fijn.

Na de zoektocht in IJs als vuur voel je aan alles dat de eindsprint eraan zit te komen. De belangrijkste spelers uit het verhaal hebben elk hun kant gekozen en iedereen maakt zich op voor de strijd. Zo ook Meira. Het fijne aan deze trilogie vind ik dat de personages, en vooral Meira, nooit stil staan. Gedurende de eerdere twee delen groeide Meira continu en Bevroren nacht is daarop ook geen uitzondering. Vooral haar worsteling met de keuze tussen wat ze moet doen en wat ze wil doen vond ik erg herkenbaar.

Naast Meira bevat Bevroren nacht nog twee andere perspectieven: die van Mather en die van Ceridwen. Mather krijgt in Bevroren nacht eindelijk meer body, waardoor ik ook beter snapte waarom hij zijn eigen hoofdstukken krijgt. Sara Raasch heeft zijn karakter heel wat beter uitgediept en dat kun je merken. Mather heeft veel meer persoonlijkheid – er staat nu echt iemand, terwijl ik dat in IJs als vuur een beetje miste.

Nieuw is het perspectief van Ceridwen. Hoewel ik haar gedurende de trilogie erg mocht en de hoofdstukken over haar zeker geen straf waren, twijfel ik toch of ik dit wel zo’n goede zet vind. De drie perspectieven zijn namelijk wat veel van het goede. Nu wordt er nóg meer geswitcht tussen de verschillende verhaallijnen waardoor het verhaal, zeker tijdens de laatste zoveel bladzijden, soms wel erg verbrokkeld aanvoelde.

Hoe dichter ik bij het einde kwam, hoe spannender ik het vond worden. Sara Raasch wist me zelfs te laten twijfelen of het echt wel allemaal goed zou komen – vooral omdat ik dat met elke pagina meer wilde. Wat dat betreft wist ze me zonder moeite het verhaal in te trekken en me verbonden te laten voelen met (het lot van) de personages. En Sara Raasch maakt het ze absoluut niet makkelijk.

De gehele Sneeuw als as trilogie wist me te boeien en betoveren. Ik ben niet alleen verliefd op de covers, maar ook op de inhoud geworden. Ook Bevroren nacht wist me weer in te pakken. Als je van goed uitgewerkte personages, magie en een zoektocht vol gevaar en avontuur houdt, moet je deze serie echt eens proberen!

Lees ook mijn recensie van:
Sneeuw als as (#1)
IJs als vuur (#2)


Bevroren nacht | Sara Raasch | ISBN 9789402728507 | HarperCollins
384 pagina’s | 
Goodreads | recensie-exemplaar

Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *