Crown of Midnight (#2) – Sarah J. Maas

Crown of Midnight (#2) – Sarah J. Maas

crown-of-midnight Nadat mijn liefde voor Throne of Glass weer helemaal was aangewakkerd tijdens het herlezen, was ik maar al te blij dat ik het vervolg, Crown of Midnight al gewoon in mijn kast had staan. Ik was ontzettend benieuwd hoe Sarah J. Maas dit verhaal zou uitbouwen tot hopelijk een serie van epische proporties.

Crowned by Evil.
Bound by Duty.
Divided by Love.

Celaena Sardothien, royal assassin, is the King of Adarlan’s deadliest weapon. She must win her freedom through his enemies’ blood – but she cannot bear to kill for the crown. And every death Celaena fakes, every lie she tells, put those she loves at risk.

Torn between her two protectors – a captain and a prince – and battling a dark force far greater than the king, Celaena must decide what she will fight for: her liberty, her heart or the fate of a kingdom…

Celaena is nu Champion van de koning en wordt continu bevolen om tegenstanders van de koning te elimineren. Wat niemand echter weet, is dat Celaena er niet over peinst mensen te doden die dat in haar ogen helemaal niet verdiend hebben. Het leuke aan dit tweede deel vind ik dat we nu eindelijk Celaena in actie zien. En ze is echt heel kick-ass!

We leren in Crown of Midnight de gevaarlijke, ijskoude assassinkant van Celaena namelijk een heel stuk beter kennen. Een kant die ik bij haar vond passen, en waar ik daarom ook enorm van genoot. Ik vind het ontzettend interessant om een personage te volgen dat ook een duistere kant heeft. Tegelijkertijd is ze ook nog altijd een meisje van 18, met bijbehorende gevoelens én een liefde voor eten, kleding en shoppen. Juist deze tegenstrijdigheden maken haar tot een heel fijn, intrigerend, maar ook gelaagd personage.

Waar ik bij Throne of Glass nagelbijtend ’s avonds in mijn stoel wegdook, had ik er bij Crown of Midnight wijselijk voor gekozen het boek overdag te lezen. En of dat een goede keuze was. Celaena ontrafelt steeds meer delen van het geheim dat in het kasteel huist – en de mogelijk desastreuze consequenties die zich met dit meebrengt. Sarah J. Maas weet wederom bloedstollende scènes te schrijven, die me zelfs op klaarlichte dag lieten rillen van angst. Crown of Midnight zit dan ook vol met geheimen en gevaar.

Sarah J. Maas laat in dit deel heel wat puzzelstukjes op z’n plek vallen, om tegelijkertijd te onthullen dat we nog een heel stuk van de puzzel gemist hebben. En dat einde! Die ontzettende cliffhanger op het einde doet me echt smachten naar meer. Ik kan daarom niet wachten tot Heir of Fire binnen komt en ik direct verder kan lezen (vraag me niet waarom, maar Queen of Shadows (deel 4) en Empire of Storms (deel 5) heb ik al wel in mijn kast staan). To be continued…

Lees hier ook mijn recensie van:
Throne of Glass (#1)

5 ster


Crown of Midnight | Sarah J. Maas | ISBN 9781408834947| Bloomsbury | 418 pagina’s | Goodreads

Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *