Crystal Crowned (#5) – Elise Kova

Crystal Crowned (#5) – Elise Kova

crystal-crowned Ik kan niet geloven dat we inmiddels alweer bij het laatste deel van deze serie zijn aanbeland! De cover van Crystal Crowned is wederom een plaatje. Daarbij was ik intens benieuwd hoe Elise Kova de plotwending van het vorige deel erin zou verwerken. Let op: mogelijke spoilers!

Long live Solaris.

One bloodthirsty ruler has been overthrown by another, casting the shadow of death over the Solaris Empire. Vhalla Yarl stands upon the stage of fate, prepared to do battle one final time. Fragile alliances will be tested and new bonds will be formed as the world is reshaped. She fights as the champion of peace, but when the night is darkest will she be able to pay the price of a new dawn?

Om te beginnen voelt dit boek heel anders dan de vorige delen. De romantische spanning ontbreekt namelijk, doordat het koppel nu samen is. Door de ontwikkelingen aan het einde van het vierde deel, Water’s Wrath is de sfeer in Crystal Crowned ook behoorlijk grimmig. Dit laatste deel voelt in die zin ook een stuk volwassener aan. Grote delen van het boek draaien nu ook om de verplichtingen die Aldrik als Emperor heeft: de oorlog, de bijbehorende vergaderingen etc.

Ik kon ontzettend goed merken hoeveel Vhalla veranderd en gegroeid is sinds Air Awakens. Van een jong, onschuldig en naïef meisje aan het begin van het eerste deel, heeft ze zich in Crystal Crowned ontpopt tot een sterke, zelfbewuste en zelfverzekerde jonge vrouw.

Dit deel is heftig. Er gebeurt ontzettend veel. Zo veel dat het op sommige momenten wel iets minder gemogen had. Iets minder tegenslag, iets minder spectaculair. Nu voelde ik me soms een beetje overweldigd door al die climaxen die zich opstapelden. Dit neemt niet weg dat Elise Kova een geweldig einde van een fantastische serie heeft geschreven. Het is extreem spannend, zit boordevol actie en bevat de nodige romantiek en vriendschap. Het einde bevat een immense climax en de epiloog doet me zowat verlangen naar een spin-off serie. Misschien een idee, Elise Kova?

Lees hier ook mijn recensies van:
Air Awakens (#1)
Fire Falling (#2)
Earth’s End (#3)
Water’s Wrath (#4)

4 ster


Crystal Crowned | Elise Kova | ISBN 9781619844780 | Silver Wing Press | 432 pagina’s | Goodreads

Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *