De gloed van gedoofde sterren (#2) – Kate Ling

De gloed van gedoofde sterren (#2) – Kate Ling

De gelijkenis met The 100 is bij de Ventura Saga snel gemaakt. Toch had Eenzaam en extreem ver weg voor mij een heel andere sfeer. Het boek wist me, ondanks het hoge insta-love gehalte, positief te verrassen en na de explosieve finale keek ik erg uit naar De gloed van gedoofde sterren.

Seren, Dom, Mariana en Ezra werden aan boord van het ruimteschip Ventura geboren, maar zullen de eindbestemming nooit bereiken. Ze besloten hun lot in eigen hand te nemen en met gevaar voor eigen leven vluchtten ze naar een prachtige, verlaten planeet. De planeet heeft veel geheimen. Het ontrafelen van deze geheimen zou de sleutel kunnen zijn tot overleven, maar tegen welke prijs?

Eenzaam en extreem ver weg eindigde met een enorme cliffhanger. In De gloed van gedoofde sterren zijn Seren, Dom, Mariana en Ezra gestrand op een verlaten en onbekende planeet. De nieuwe omgeving voelde magisch aan met alle kleuren en levensvormen, maar had tegelijkertijd ook iets gevaarlijks door de onbekendheid ervan. De vier hebben immers geen idee waar ze beland zijn.

De verkenningstochten die het viertal maakt vormden misschien wel mijn favoriete gedeelte van het boek. Ik vond de planeet fascinerend. We leren bovendien het viertal steeds beter kennen. Nu Seren en Dom hun liefde niet meer hoeven te verbergen, zorgde alleen dat al voor een heel nieuwe dynamiek. Ook begon ik Ezra steeds leuker te vinden.

De gloed van gedoofde sterren zou je kunnen opdelen in twee delen, waarbij het tweede deel een nieuwe onbekende factor bevat. De nieuwigheid van de planeet is er op dat punt een beetje vanaf. In plaats daarvan komt de focus meer op de personages en hun menselijkheid te liggen. Deze focuswissel nam echter ook heel wat drama met zich mee (wat van mij dan weer niet had gehoeven).

Een onbekende koraalsoort zorgt voor onverwachte gevolgen en op dat punt worden de grenzen tussen realiteit en fantasie een beetje… vaag. Soms wist ik echt niet meer wat nou wat was en dat intrigeerde enorm. Ik vond het enorm knap geschreven.

Ondanks dat het verhaal van Seren en Dom wel eens over zou kunnen zijn, heb ik het gevoel dat Kate Ling pas een klein gedeelte van een fascinerende wereld heeft blootgelegd en dat er nog veel meer te vertellen en ontdekken valt. Het derde deel is dan weliswaar een proloog, maar ik hoop dat Kate Ling nog eens besluit terug te keren naar Huxley-3.


De gloed van gedoofde sterren | Kate Ling | ISBN 9789048828845
Moon | 376 pagina’s | Goodreads | recensie-exemplaar

Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *