Duizend hoog – Katharine McGee

Duizend hoog – Katharine McGee

Duizend hoog was het boek dat in de Celebrate Books Box van november zat. Ik had al veel positieve geluiden over het boek gehoord, dus ik was inmiddels nieuwsgierig naar mijn eigen ervaringen. Zou het boek mij ook goed bevallen?

Een duizend-verdiepingen-tellende toren die zich uitstrekt tot ver boven de wolken. Een schitterende blik op de toekomst waarin alles mogelijk is. Welkom in Manhattan, New York, 2118.

Het smetteloze uiterlijk van LEDA COLE verbergt een geheime verslaving aan drugs die ze nooit had moeten proberen en aan een jongen die ze nooit had mogen aanraken.

ERIS DODD-RADSONs heerlijke, zorgeloze leventje stort in wanneer ze geconfronteerd wordt met een vreselijk verraad.

Door haar baantje op een van de hoogste verdiepingen raakt RYLIN MYERS verzeild in een wereld – en een liefde – die ze zich nooit had kunnen voorstellen… maar kan ze haar oude leven nog wel trouw blijven?

WATT BAKRADI is een techgenie met een groot geheim: hij weet alles van iedereen. Maar wanneer hij wordt ingehuurd om iemand te bespioneren voor een meisje van boven in de Toren, raakt hij verstrikt in een web van leugens.

En boven iedereen op de duizendste verdieping woont AVERY FULLER, het meisje dat genetisch perfect ontworpen is. Ze lijkt alles te hebben, maar wordt gekweld door het enige dat ze nooit zal kunnen bezitten.

Temidden van adembenemende innovatie en high tech luxe, proberen vijf tieners hun plek te veroveren op de top van de wereld. Maar wanneer je zo hoog bent, kan je heel diep vallen…

Ik vond de Toren direct een interessante plek. Waar ik op basis van de cover dacht dat het een spitse toren was, bleek echter al snel dat de toren onderaan zo groot is als Central Park (en ook bovenop dat park is gebouwd) en vervolgens spits toeloopt naar de 1000e verdieping. De Toren en de technologie die de bewoners van de toren gebruiken, zijn echter wel een van de weinige sci-fi elementen die in het boek aanwezig zijn.

Het boek heeft namelijk een heel hoog Gossip Girl gehalte. De meeste personages wonen op de allerhoogste verdiepingen, zijn enorm rijk en kampen met allerlei verwante problemen: plotseling geldverlies, ongelukkige thuissituaties, extravagante feestjes, vreemdgaan, onmogelijke liefdes en onderlinge jaloezie en strijd. De personages die niet tot deze elite behoorden, keken over het algemeen erg tegen hen op. Het deed allemaal nogal soapachtig aan. Don’t get me wrong, ik hou van Gossip Girl, maar ik had bij Duizend hoog wat meer sci-fi verwachtingen – en dat zat er maar weinig in.

De personages en de dingen die ze meemaken konden me op de een of andere manier niet helemaal grijpen. Ik vond het wel leuk om te lezen en ging ook zo door het verhaal heen, maar toch… honderd procent mijn aandacht vasthouden kon het niet. Dat lag niet aan de schrijfstijl, die was namelijk prettig om te lezen. Het deed me gewoon niet genoeg, denk ik.

Op het einde is het al snel duidelijk dat Katharine McGee naar een hoogtepunt toewerkt, waarna er iets heftigs gebeurd – iets waar al in de proloog naar verwezen werd. Voor mijn gevoel werd het boek toen pas écht interessant, ware het niet dat dat ook gelijk het einde was. Jammer, want dergelijk mysterie interesseert me wel.

Kortom, Duizend hoog had voor mij zowel plus- als minpunten. Ik vond het een leuk verhaal, maar tegelijkertijd wist het niet helemaal aan mijn verwachtingen te voldoen. Het was meer een contemporary dan sci-fi en ik had in de eerste instantie dat laatste verwacht. Pas tijdens de laatste pagina’s was ik echt in het verhaal geïnvesteerd. Ik hoop dat een eventueel vervolg op die voet verder zal gaan.


Duizend hoog | Katherine McGee | ISBN 9789048827589 | Moon | 432 pagina’s | Goodreads

Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *