Earth’s End (#3) – Elise Kova

Earth’s End (#3) – Elise Kova

Earth's End Earth’s End is alweer het derde deel uit de Air Awakens serie. Tot nu toe heeft Elise Kova me nog niet teleurgesteld. Sterker nog, deze serie is mijn nieuwe verslaving geworden. Zelfs van een (saaie) mars weet ze nog iets spectaculairs te maken. Ik was dan ook erg benieuwd naar Earth’s End: zou ook dit derde deel weer zo goed bevallen?

Vhalla Yarl has made it to the warfront in the North. Forged by blood and fire, she has steeled her heart for the final battle of the Solaris Empire’s conquest. The choices before Vhalla are no longer servitude or freedom, they are servitude or death. The stakes have never been higher as the Emperor maintains his iron grip on her fate, holding everything Vhalla still has left to lose in the balance.

Let op: deze recensie bevat mogelijk spoilers over Fire Falling.

Het antwoord? JA! Elise Kova heeft een hele fijne manier van schrijven. Ze laat je vrijwel moeiteloos geïnvesteerd raken in de personages. Ik merkte tijdens het lezen dat ik het me enorm aantrok wat de personages overkwam. Na het einde van Fire Falling hield ik dan ook mijn adem in. Gelukkig houdt Elise Kova ons niet lang in spanning en komen we snel Aldriks lot te weten. Dit betekent echter niet dat Aldrik en Vhalla nu van alle problemen af zijn. De Emperor is in dit boek een grotere eikel dan ooit te voren. Ik heb in lange tijd niet zo’n hekel aan een personage gehad. Tegelijkertijd vind ik dat heerlijk om te merken – Elise Kova’s personages doen echt iets met me en een groter compliment kun je denk ik niet krijgen als auteur.

Earth’s End geeft ons ook nieuwe informatie over de geschiedenis van het land, voornamelijk met betrekking tot de sorcerers en de oorlogen uit het verleden. Elise Kova maakt het verhaal met elk boek rijker en interessanter.

In dit derde deel is het leger eindelijk op plaats van bestemming aangekomen en dat brengt de nodige spanning met zich mee. Vhalla leert meer over haar krachten en iedereen maakt zich op voor het gevecht. Via Vhalla komen we ook meer over het noorden te weten. Waar we vooralsnog enkel wisten dat het noorden de vijand was, krijgt deze vijand nu eindelijk handen en voeten.

Ik weet overigens niet wat Elise Kova’s met eindes heeft, maar ook deze keer weet ze er weer een waar spektakel van te maken. Het is spannend, zit vol actie en laat mijn hart bovendien opnieuw gebroken achter. Deze serie doet echt iets met me. Eén ding bereikt Elise Kova hier sowieso mee: ik kan niet wachten op het vierde deel!

Lees hier ook mijn recensies van:
Air Awakens
Fire Falling

4 ster


Earth’s End | Elise Kova | 9781619844223 | Silver Wing Press | 350 pagina’s | Goodreads

Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *