Fire Falling (#2) – Elise Kova

Fire Falling (#2) – Elise Kova

Fire FallingNadat Air Awakens van Elise Kova mij ontzettend goed bevallen was, kon ik niet wachten tot ik verder kon lezen. Gelukkig nam Emmy, die de boeken al van Melisa geleend had, tijdens de laatste leesbeesten leesclub zowel Fire Falling als het derde deel Earth’s End. Volgens Melisa moet en zal je na het einde van deel twee gelijk door kunnen met het derde deel. Die opmerking alleen al zorgde voor heel hoge verwachtingen!

Soldier… Sorcerer… Savior… Who is Vhalla Yarl?

Vhalla Yarl marches to war as property of the Solaris Empire. The Emperor counts on her to bring victory, the Senate counts on her death, and the only thing Vhalla can count on is the fight of her life. As she grapples with the ghosts of her past, new challenges in the present threaten to shatter the remnants of her fragile sanity. Will she maintain her humanity? Or will she truly become the Empire’s monster?

In dit tweede deel zijn Vhalla en het leger van de koning onderweg naar het oorlogsfront. Het hele boek speelt zich eigenlijk af tijdens deze mars naar het noorden. Je zou denken dat dit daarom vrij saai is, maar niets is minder waar. Elise Kova gebruikt in Fire Falling namelijk veel tijd om de personages uit te diepen. Zo leren we Vhalla en Adrik een stuk beter kennen, komen er nieuwe personages in beeld die het beeld dat we hadden breder trekken en komen we bijvoorbeeld ook Larel’s achtergrond te weten. Gedurende het boek had ik steeds meer het gevoel dat ik de personages écht kende, niet alleen maar als personages op papier.

Fire Falling focust bovendien meer op de liefde. Nu Vhalla en Aldrik beiden richting het noorden rijden, wordt de spanning met de dag (of bladzijde) meer voelbaar. En ik kan je zeggen: I ship it! Ik keek reikhalzend uit naar het moment waarop die eerste kus eindelijk zou komen en ik vervloekte de Emperor dan ook omdat hij het Aldrik en Vhalla zo moeilijk maakte. Die man is echt onmogelijk. Misschien wel het meest vreselijke personage uit de serie tot nu toe.

Vhalla leert tijdens de mars enorm veel. Van haar wordt verwacht dat ze het leger tot een overwinning leidt, maar als bibliotheekmeisje kan ze helemaal niet vechten. Gelukkig nemen meerdere personages het op zich haar met wapens om te laten gaan. Ook groeit ze steeds meer in haar krachten. Ik ben blij dat Elise Kova ervoor zorgt dat Vhalla ondanks alle veranderingen toch dicht bij zichzelf blijft.

En dan het einde. Dat einde waar Melisa me al voor had gewaarschuwd. Het is verschrikkelijk, hartverscheurend. Ik weet niet wat Elise Kova dacht toen ze dit schreef, maar ik ben het er hartgrondig mee oneens! Ik ben daarom extra blij dat het derde deel al op me ligt te wachten, wat echt, na zo’n einde wil je direct door.

4 ster


Fire Falling | Elise Kova | 9781619849525 | Silver Wing Press | 378 pagina’s | Goodreads

Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

2 gedachten over “Fire Falling (#2) – Elise Kova

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *