Girl Online: Going Solo (#3) – Zoe Sugg

Girl Online: Going Solo (#3) – Zoe Sugg

Hoeraaa! Een nieuwe Girl Online! Deze boeken weten me altijd in een goede bui te brengen en behoren daarom tot mijn favoriete guilty pleasures. Iets wat ik totaal niet verwacht had toen ik nog geen enkel boek van Zoe Sugg had gelezen. En zie me nu eens: zo blij als een kind met dit derde deel.

Aan het begin van het schooljaar is Penny er helemaal klaar voor: ze kan de wereld aan – alleen. Noah is van de aardbodem verdwenen na het afbreken van zijn wereldtournee en niemand weet waar hij uithangt, zelfs Penny niet.  Wanneer Megan haar uitnodigt op de toneelschool, is dat voor Penny de ideale kans om nieuwe vrienden te maken.

Ook mensen helpen lijkt de perfecte manier om voorgoed te genezen van haar liefdesverdriet. Elliot heeft haar meer nodig dan ooit en ze ontmoet Posey, die worstelt met podiumangst en best wat steun kan gebruiken. Maar is de charmante Schotse Callum wel de juiste afleiding? En kan Penny echt verder met haar leven als Noahs schaduw haar overal lijkt te achtervolgen?

Ik was dan ook dolgelukkig om Penny, Elliot en de rest van de personages weer te zien. Penny is nog altijd véél te lief voor anderen en hier en daar vrij naief (wat dat betreft lijk ik meer op Elliot), maar wat heb ik haar toch in mijn hart gesloten. In dit derde deel maakt ze een enorme groei door, doordat ze op zichzelf moet staan. Zo leert ze nieuwe mensen kennen, staat ze haar vrienden bij wanneer die het hard nodig hebben en ontwikkelt ze zich op het gebied van haar grote passie: fotografie.

Het grote thema in Girl Online: Going Solo is zelfvertrouwen. In jezelf geloven, van jezelf houden en durf hebben. Dapper durven zijn en de dingen doen waarvan je houdt, ook al vind je ze eng. Niet alleen Penny leert veel op dat gebied, ook anderen helpt ze hierin te groeien. Hiermee is Girl Online: Going Solo niet slechts een fijn, luchtig en fluffy boek, maar kan het lezers ook helpen de moed te verzamelen die nodig is om die ene stap te zetten en in zichzelf te geloven.

Natuurlijk zou Girl Online Girl Online niet zijn zonder de blogposts die regelmatig voorbij komen. Zoals we van Penny gewend zijn, sluiten deze artikelen naadloos aan op de gebeurtenissen die zich voordoen in haar eigen leven. Ik vind deze stukjes nog altijd een enorme verrijking van het boek.

Ik vloog weer door dit verhaal heen. Ja, het is fluffy en zoet, maar dat is juist wat ik er zo fijn aan vind. Ik heb de kleurrijke personages uit deze boeken in mijn hart gesloten. Girl Online: Going Solo was een heerlijk nieuw hoofdstuk in het leven van Penny – een hoofdstuk waarvan ik hoop dat er nog velen zullen volgen!

Lees hier ook mijn recensie van:
Girl Online: On Tour (#2)


Girl Online: Going Solo | Zoe Sugg | ISBN 9789000353842 | Van Goor | 312 pagina’s | Goodreads

Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *