Hallo, tot ziens en alles daartussen – Jennifer E. Smith

Hallo, tot ziens en alles daartussen – Jennifer E. Smith

Hallo, tot ziens en alles daartussen
Hoewel ik voor Hallo, tot ziens en alles daartussen nog nooit eerder een boek van Jennifer E. Smith las, had ik van te voren zo’n gevoel dat ze enorm goed is in het schrijven van überromantische, fluffy boeken. Ik werd dan ook behoorlijk verrast toen ik een stortvloed aan emoties voelde tijdens het lezen van dit verhaal.

Clare maakt áltijd lijstjes. En vanavond komt het erop aan: de laatste avond met Aidan voordat ze op kamers gaan, ver weg van elkaar. De grote vraag is: kunnen ze er maar beter een punt achter zetten, of kiezen ze voor een ingewikkelde langeafstandsrelatie?
Om dat uit te vogelen heeft Clare een lijstje gemaakt dat hen langs alle bijzondere plekken van hun tijd samen met brengen. Wordt het een tot ziens voor altijd of alleen voor nu? In twaalf uur kan er een hoop gebeuren.

Zo op het oog is Hallo, tot ziens en alles daartussen een heel klein, lief verhaal over een jong stel dat op het punt staat naar de universiteit te vertrekken en nu voor de moeilijke beslissing staan of ze bij elkaar blijven of niet. Dit boek trok me direct al aan, puur vanwege de herkenbaarheid van de verhaallijn. Eerste liefdes, naar de universiteit gaan, grote veranderingen… ik denk dat iedereen zich wel kan inleven in Clare en Aidan.

Hoewel het verhaal dus eigenlijk heel klein is – één avond waarop Clare en Aidan een letterlijke trip down memory lane maken en zo proberen de knoop door te hakken – is het verhaal tegelijkertijd zo groots, zo breekbaar. De liefde tussen Clare en Aidan spatte van de bladzijden af. Door alle plekken die ze afgaan, door alle herinneringen die ze herbeleven, voel je gewoon hoe gelukkig ze zijn – of waren. Hoe moeilijk de keuze is tussen doen wat je verstand zegt en gaan voor wat je hart je ingeeft.

Hoe verschillend de plannerige, perfectionistische Clare en de goedlachse, ontspannen Aidan ook zijn, ze hebben iets heel puurs samen. Had ik al gezegd dat ik een sucker ben voor romantiek? Gedurende het 240 pagina’s tellende verhaal hield ik daarom mijn hart vast voor de uiteindelijke keuze die ze zouden maken.

Met Hallo, tot ziens en alles daartussen weet Jennifer E. Smith je hart in een ontelbaar aantal stukjes te breken. Maar dan wel op zo’n manier dat diezelfde stukjes ook precies weer in elkaar passen. Hallo, tot ziens en alles daartussen is ontroerend, vol liefde en vriendschap. Het is meeslepend, echt en ontzettend herkenbaar. Jennifer E. Smith heeft me enorm verrast.

4.5 ster


Hallo, tot ziens en alles daartussen | Jennifer E. Smith | 9789026141195 | De Fontein
240 pagina’s | Goodreads


Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

2 gedachten over “Hallo, tot ziens en alles daartussen – Jennifer E. Smith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *