Hartenkoningin (#3) – Gena Showalter

Hartenkoningin (#3) – Gena Showalter

Hartenkoningin
Hartenkoningin is het laatste deel van de White Rabbit Chronicles, althans vanuit het perspectief van Ali gezien. In het tweede deel, Door de Zombiespiegel wisten Ali, Cole en hun team zowel de zombies als de man daarachter te verslaan. Anima geeft zich echter niet zo gauw gewonnen en worden steeds gevaarlijker en heftiger in hun methodes. De spanning zit er in Hartenkoningin dan ook al snel in.

Alice heeft een plan… Alice dacht dat het ergste achter de rug was. Dat ze eindelijk met rust zouden worden gelaten en dat het nu echt serieus zou kunnen worden tussen haar en Cole, de leider van de zombiejagers. Tot Anima Industries, het bedrijf dat zombies gebruikt om macht te verkrijgen en daarbij over lijken gaat, opnieuw begint met zijn verraderlijke praktijken. Dan realiseert Alice zich dat mensen gevaarlijker kunnen zijn dan monsters… Terwijl de zombiejagers zich opmaken voor de strijd, ontrafelt Alice een aantal schokkende geheimen. Ze ontdekt nieuwe krachten bij zichzelf en komt er tot haar verbijstering achter wie er verantwoordelijk is voor al het bloedvergieten en de vreselijke zombies. Langzamerhand dringt tot haar door wat ze moet doen. Maar betekent dat ook dat ze haar leven moet opofferen voor degenen van wie ze houdt?

Sterker nog, het boek begint direct met een groot bloedbad. Het gevolg? Ik zat vanaf het allereerste moment op het puntje van mijn stoel. Het gevaar lijkt meer aanwezig dan ooit. De gevechten worden frequenter en Showalter laat op het einde zien dat ze niet bang is om met heftige wendingen te komen. Ik ben er gewoon nog steeds een beetje verdrietig om. Tot op het einde blijft Showalter met plottwisten smijten waardoor je nooit weet wat je te wachten staat en de uiteindelijke afloop tot op het laatste moment onbepaald lijkt.

Ik had wel medelijden met Cole en Ali: zijn ze eindelijk over alle hobbels in hun relatie heen, worden ze telkens gestoord op de momenten die ze voor elkaar nemen. Het lijkt wel een soort vloek. Ali wordt gedurende het verhaal steeds stoerder en gevaarlijker, passend bij de gebeurtenissen die ze het hoofd moet bieden. Zo komt Ali een persoon uit het verleden tegen die een schokkende waarheid onthult – althans dat had het moeten zijn. Hoewel ik het een leuke wending vond, had ik het helaas wel al zien aankomen.

Deze serie wordt echt met het boek beter en het einde van Hartenkoningin heeft me dan ook weggeblazen. Hoewel het verhaal nu afgelopen is, ben ik toch erg benieuwd naar het vierde deel, vanuit het perspectief van Frosty. Ik hoop dat we nog meer van Ali en Cole te zien krijgen, want ik kan geen genoeg van dat duo krijgen!

Lees hier de recensies van:
Alice in Zombieland
Door de Zombiespiegel

5


Hartenkoningin | Gena Showalter | 9789402701500 | HarperCollins | 416 pagina’s | Goodreads

Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

4 gedachten over “Hartenkoningin (#3) – Gena Showalter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *