Hoog verraad (#2) – Jennifer Lynn Barnes

Hoog verraad (#2) – Jennifer Lynn Barnes

De Fixer was vorig jaar voor mij één van de grootste verrassingen. Van te voren had ik allerlei ideeën over het boek en wist ik bijna zeker dat het boek niets voor mij zou zijn door het politieke thema. Toen ik uiteindelijk toch overstag ging, bleek ik het fantastisch te vinden. Zou Hoog verraad me net zo goed bevallen?

Tess is het zusje van Washingtons bekendste fixer, dus fiksen zit haar in het bloed. Als ze wordt gevraagd om voor een klasgenoot campagne te voeren voor de leerlingenraad, doet ze dat. Maar wanneer de kandidaten de kinderen van politici zijn, kunnen zelfs verkiezingen op een middelbare school levensvernietigende geheimen met zich meebrengen.
Ondertussen werkt Tess” voogd aan een onmogelijke taak. Door een terroristische aanslag wordt het onzeker wie er nog te vertrouwen is in Capitol Hill – en wie niet. Tess weet als geen ander dat macht een betaalmiddel is in D.C., maar ze staat op het punt uit eerste hand te ontdekken dat je voor macht altijd een prijs moet betalen.

Ja!  Jennifer Lynn Barnes did it again. Wat een enorme rollercoaster aan gebeurtenissen en emoties! Ik ben echt fan van deze boeken. De gebeurtenissen uit De Fixer blijken nog maar het topje van de ijsberg te zijn. Op indrukwekkende wijze weet Jennifer Lynn Barnes het complot groter te maken, waardoor de puzzel ineens heel wat omvangrijker blijkt dan ik in de eerste instantie gedacht had.

Wat ik zo fijn vind aan deze boeken is de enorme dosis girlpower. Van Ivy en van Tess, natuurlijk. Maar ook van andere vrouwelijke personages die zich in dit tweede deel ineens van een andere kant laten zien, of die in dit deel opstaan en de aandacht opeisen. Vrouwen spelen een enorme sleutelrol in dit politieke web en dat vind ik echt heel tof!

Net als in De Fixer liggen het tempo en het denkvermogen van Tess bij Hoog verraad hoog. Je aandacht erbij houden is dan ook een must, maar gelukkig is dat niet moeilijk. Samen met Tess was ik continu bezig het enorme complot te ontrafelen, al was zij daar vaak sneller in dan ik. Hier en daar komt er een vleugje romantiek om de hoek kijken, maar het overgrote gedeelte van het verhaal bestaat wederom uit mysterie, complottheorieën en spannende actiescènes. Fijn!

En dit boek is zonodig nóg spannender en schokkender dan het eerste deel. Zeker één plottwist zorgde ervoor dat mijn mond open viel. Stiekem ben ik er nog altijd een beetje verdrietig over. Maar eerlijk is eerlijk: al snap ik Jennifer Lynn Barnes beweegredenen voor die keuze misschien niet, het was wel héél goed gedaan. Ik kan niet anders dan heel veel respect voor haar hebben.

Al met al ben ik dus héél blij dat ik Hoog verraad heb kunnen lezen. Ik vind dit tweede deel namelijk nog beter dan De Fixer. Tess bevindt zich nog altijd midden in een web van gevaarlijke politieke complottheorieën en dat uit zich in een razend spannend verhaal vol actie en onverwachte wendingen. Een absolute aanrader!

Lees ook mijn recensie van:
De Fixer (De Fixer #1)


Hoog verraad | Jennifer Lynn Barnes | ISBN 9789000350100 | Van Goor
288 pagina’s | Goodreads | recensie-exemplaar

Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *