In vuur en vlam (#13) – Abbi Glines

In vuur en vlam (#13) – Abbi Glines

De boeken van Abbi Glines vormen voor mij een echte guilty pleasure. Boeken die je met het verstand op nul in een paar uurtjes uit kunt lezen. Het ene deel vond ik beter dan het andere, maar naar dit dertiende (maar wel los te lezen, don’t worry) deel keek ik toch wel extra uit: In vuur en vlam is namelijk het boek over überbitch Nan.

Nan Dillon, de in Prada geklede bad girl van Rosemary Beach, is onder de hete zomerzon voor van alles uitgemaakt. Een deel van haar reputatie heeft ze verdiend; haar enige zorgen waren het onderhouden van haar perfecte figuur en het moeten delen van haar vaders privévliegtuig met haar broer Rush.

Maar Nan is allesbehalve blij. Rush verwacht een tweede kind en heeft geen tijd voor zijn zus. Grant, de laatste jongen om wie ze echt gaf, besloot dat hij niet met haar maar met haar halfzus Harlow verder wilde gaan.

Dus als Major haar mee uit vraagt, grijpt ze haar kans om met de knappe charmeur te daten. Maar ze weet weinig van de liefkozende Texaan. Dan ontmoet ze Gannon, een duistere, verleidelijke en o zo gevaarlijke zakenman die precies weet hoe hij haar moet behandelen…

Ik hoopte eíndelijk de persoon achter dat ijskoude masker te leren kennen. Eindelijk te snappen waarom ze zo naar doet tegen alles en iedereen – voornamelijk vrouwen. Jammer genoeg is Abbi Glines daar voor mij niet in geslaagd. Het boek bleef namelijk enorm oppervlakkig en na het lezen heb ik ook niet het gevoel dat dit deel iets toegevoegd heeft. Zonde, want ik wéét gewoon dat Nan meer is dan een ijskoud, oppervlakkig mens.

In plaats daarvan ging In vuur en vlam voornamelijk over twee mannen die uit zijn op de informatie die Nan zou moeten hebben. Beiden doen ze hun uiterste best om haar voor zich te winnen en zo die informatie te vergaren. Bereid je dus vooral voor op veel lust, een beetje romantiek en een snufje onzekerheid (van Nan) en achterbaksheid (van Major en Gannon).

Major was echt zo’n hyperactieve puppy, een player eerste klas. Hij deed me een beetje denken aan Skinny uit de film Step up: iemand die zichzelf heel wat vindt, maar eigenlijk nog maar een naïeve, jonge jongen is. Ik snapte daarom niet dat Abbi Glines hem koppelde aan Nan. De andere man in het spel, Gannon, is daarentegen Majors complete tegenpool: een enorme grote, dominante kerel die niks over zichzelf loslaat. Ik vond hem ook niks, maar Nan vond hem geweldig.

Doordat het hele verhaal draait rondom de pogingen van de mannen om Nans vertrouwen te winnen, bleef In vuur en vlam op het oppervlakkige ‘wel leuk’ niveau hangen. Ik vond het wel fijn om weer een blik in het leven van de overige inwoners van Rosemary Beach te krijgen – net alsof je oude bekenden weer tegen komt. Aan het einde werd In vuur en vlam een moment lang heel spannend en heftig, met een bizarre plottwist. Maar dat vlammetje doofde daarna net zo snel als dat hij opgelaaid was. Ik vond het zó jammer. Een boek over Nan heeft namelijk zóveel mogelijkheden!

Begrijp me niet verkeerd: ik vond het boek vermakelijk en heb het ook in twee dagen uitgelezen. Maar nu ik deze recensie typ, net nadat ik het boek uit heb, ben ik toch vooral teleurgesteld dat er zo weinig diepgang in het boek zat en dat we niet meer van de Nan achter het bitchy masker te zien kregen. Wat mij betreft een gemiste kans.


In vuur en vlam | Abbi Glines | ISBN 9789045212111 | Karakter Uitgevers
275 pagina’s | Goodreads | recensie-exemplaar

Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

3 gedachten over “In vuur en vlam (#13) – Abbi Glines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *