De Jacht (#2) – Megan Shepherd

De Jacht (#2) – Megan Shepherd

De jachtAan het begin van dit jaar plaatste ik mijn recensie van The Cage. Ik had gemengde gevoelens over dit boek omdat ik het door het snelle tempo wat verwarrend vond. Toen De Jacht uitkwam, was ik dan ook benieuwd hoe ik dit tweede deel zou ervaren.

Na hun mislukte ontsnappingspoging zijn Cora, Lucky en Mali gedegradeerd naar het laagste niveau van gevangenschap. Ze worden samen met wilde dieren en ander menselijk uitschot in een safari-achtige omgeving geplaatst. Daar moeten ze nieuwe Kindred dienen en nieuwe regels volgen. Ondertussen zijn Nok en Rolf verplaatst naar een gigantisch poppenhuis, waar ze dag en nacht geobserveerd worden door Verwanten-wetenschappers die geïnteresseerd zijn in Noks zwangerschap. En Leon, de enige die daadwerkelijk ontsnapt is, heeft een team gevormd met schurkachtige zwartemarkthandelaren.

Gescheiden van elkaar proberen Cora en de anderen in leven te blijven, terwijl ze constant in de gaten worden gehouden. Als Cassian in het geheim aanbiedt om Cora’s psychische vaardigheden te ontwikkelen, moet Cora razendsnel beslissen of ze hem nog durft te vertrouwen of dat ze liever zelf haar vrijheid afdwingt.

Alle twijfels die ik bij The Cage gehad heeft Megan Shepherd weggevaagd in De Jacht. Ik vond dit boek echt beter. Ineens leek alles te klikken. Wat ze daar deden, hoe alles in elkaar zat, zelfs de Verwanten. De wereld die Megan Shepherd heeft gecreëerd met de verschillende rassen en de mens als lager geplaatst ras vind ik nog steeds heel gaaf. Nu Cora en co uit de Cage zijn gehaald krijgen we veel meer te zien van de wereld waarin de Verwanten leven. En dus ook van andere mensen en de positie die zij in de maatschappij hebben: die van slaven.

Een groot deel van het boek speelt zich af in de menagerie waar Cora, Lucky en Mali terecht komen: de Jacht. Ik herkende direct Megan Shepherds fijne schrijfstijl in de beschrijvingen van de menagerie en het gedeelte waar de mensen slapen: heel helder en beeldend. Een groot deel van het boek draait om vertrouwen. Niet alleen Cora, Lucky en Mali, maar ook Leon, Nok en Ralf komen in een compleet andere situatie terecht waarbij ze overgeleverd zijn aan de wil en goedheid anderen. Of dat nou Verwanten, mensen of andere wezens zijn. Het is echter maar de vraag wie er te vertrouwen is en wie niet. Wie er goede bedoelingen heeft, en wie hen enkel gebruikt voor eigen gewin. Samen met het zestal worstel je om hier achter te komen. Megan Shepherd wist me tijdens deze zoektocht meerdere keren op het verkeerde been te zetten, waardoor ik continu geboeid bleef.

Sowieso weet Megan Shepherd de meest bizarre, maar geniale situaties te creëren. Ik was echt onder de indruk van haar fantasie (iets met baby’s en foto’s bijvoorbeeld – voor de mensen die het boek al gelezen hebben). De Jacht zit sowieso vol onverwachte situaties, spanning, dreiging en actie. Vol moed, loyaliteit en vriendschap. Hoewel de zes aan het begin van het boek verdeeld zijn in meerdere groepen vond ik het dan ook heel mooi dat ze er aan het einde achter komen dat ze juist met z’n zessen samen het sterkst staan. Dat ieder iets bijdraagt aan de groep en ze samen alles kunnen doorstaan.

Kortom, ik vond De Jacht echt veel beter dan het eerste deel. De fijne, beeldende schrijfstijl is nog altijd aanwezig, maar nu met een veel duidelijker en spannender verhaal waarbij je continu op je hoede moet zijn. Het einde vond ik overigens echt niet oké – zeker omdat we ongetwijfeld nog wel even moeten wachten op het derde deel. Ik wil niet zo lang wachten! Ik ben in elk geval erg benieuwd in wat voor situaties de zes nu weer terecht gaan komen. Megan Shepherds fantasie in acht nemend moet dat wel goed komen.

4


De Jacht | Megan Shepherd | ISBN 9789000321513 | Best of YA | 304 pagina’s | Goodreads

Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

Eén gedachte over “De Jacht (#2) – Megan Shepherd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *