Kamp Halfbloed Vertrouwelijk (#2.5) – Rick Riordan

Kamp Halfbloed Vertrouwelijk (#2.5) – Rick Riordan

Waar ik me voor kan stellen dat er mensen zijn die Kamp Halfbloed Vertrouwelijk overbodig vinden, stond ik zelf alleen maar te trappelen van ongeduld bij het vooruitzicht van méér Kamp Halfbloed. Een gids met alle ins & outs van het kamp? Dat leek me wel wat! De grote vraag was voor mij vooral: voegt deze gids ook daadwerkelijk iets toe?

Apollo heeft een introductievideo gemaakt voor nieuwkomers in Kamp Halfbloed (zelfingenomen als hij is heeft hij die zelf geschreven, geregisseerd, geacteerd en gezongen).

Percy en de andere bekende halfgoden vinden dit zo’n verschrikking dat ze zelf antwoord gaan geven op vragen als ‘Wat is dit eigenlijk voor plek?’ en ‘Mag ik het Kamp Halfbloed-T-shirt houden?’ Nieuwelingen komen alles te weten over wat er speelt in het kamp en waar wat te vinden is. Maar het boek is meer dan een verkenning van de gebouwen en terreinen. Het staat vol met inside information en roddels van en over de bekende helden. En natuurlijk staan er ook wat goddelijke wijze woorden van de god Apollo in, omdat… nou ja, omdat de auteurs liever niet neergehaald willen worden.

Kamp Halfbloed Vertrouwelijk is een boekje zoals alleen Rick Riordan ze kan schrijven: met leuke extra’s en boordevol humor. Ik heb genoten van elke pagina! Na een introductie van Percy Jackson over het waarom van dit boekje, is Kamp Halfbloed Vertrouwelijk opgedeeld in diverse hoofdstukken die elk een ander onderdeel van het kamp bespreken.

Elk hoofdstuk wordt ingeleid door een kort fragment uit de hilarische introductievideo van Apollo. Verder komen er diverse kampers aan het woord, waaronder Percy Jackson en Annabeth Chase, weet Pete de palikos als geen ander de diverse gebouwen op het kamp te introduceren en vindt je nog veel meer leuke verhalen en extra’s in dit boekje. Kamp Halfbloed Vertrouwelijk is bovendien ook rijkelijk geïllustreerd, wat elke nieuwe pagina weer tot een verrassing maakt.

Het is overigens wel handig als je de series rondom de Griekse goden (Percy Jackson en de Olympiërs, Helden van Olympus en wellicht zelfs de eerste boeken van De beproevingen van Apollo) gelezen hebt, wil je echt alle hints en grapjes snappen. Maar hè, die boeken lezen is uiteraard geen straf!

Kortom: wat mij betreft is Kamp Halfbloed Vertrouwelijk een aanrader! Het geeft echt een exclusief kijkje in Kamp Halfbloed, ziet er prachtig uit en is naar mijn mening een waardevolle toevoeging aan je verzameling. Zeker als je, net als ik, fan bent van de boeken van Rick Riordan.


Kamp Halfbloed Vertrouwelijk | Rick Riordan | ISBN 9789000358298 | Van Goor
160 pagina’s | Goodreads | recensie-exemplaar

Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *