Ik las ‘Alienated’ (#1) – Melissa Landers

Ik las ‘Alienated’ (#1) – Melissa Landers

Alienated viel me meteen op door de bijzondere, mooie cover. Ik had het boek al op mijn to-read lijstje gezet voor ik ook maar wist waar het boek over ging. Toen ik na het lezen van de achterflap direct associaties had met de tv-serie Starcrossed (gecancelled na één seizoen, tot mijn grote verdriet) had het boek me helemaal voor zich gewonnen.

Handpicked to host the first-ever L’eihr exchange student, Cara thinks her future is set. Not only does she get a free ride to her dream college, she’ll have inside information about the mysterious L’eihrs that every journalist would kill for. Cara’s blog following is about to skyrocket.

Still, Cara isn’t sure what to think when she meets Aelyx. Humans and L’eihrs have nearly identical DNA, but cold, infuriatingly brilliant Aelyx couldn’t seem more alien. She’s certain about one thing, though: no human boy is this good-looking.

But when Cara’s classmates get swept up by anti-L’eihr paranoia, Midtown High School suddenly isn’t safe anymore. Threatening notes appear in Cara’s locker, and a police officer has to escort her and Aelyx to class.

Cara finds support in the last person she expected. She realizes that Aelyx isn’t just her only friend; she’s fallen hard for him. But Aelyx has been hiding the truth about the purpose of his exchange, and its potentially deadly consequences. Soon Cara will be in for the fight of her life—not just for herself and the boy she loves, but for the future of her planet.

Het idee waar Alienated mee speelt vind ik ontzettend interessant. In het boek heeft het alienras – de L’heirs – twee jaar eerder contact gemaakt met de aarde. Nu staat er voor het eerst een uitwisseling op de planning: drie jonge L’heirs zullen voor acht maanden naar de aarde komen.

Ik was zo door Alienated heen. Melissa Landers heeft een prettige schrijfstijl, misschien ietwat jong, maar eigenlijk stoorde me dat niet zo. Misschien omdat ik al wist dat het door Disney Hyperion is uitgegeven (en ik daar sowieso direct jeugdige associaties bij heb)?

Twee rassen die voor het eerst met elkaar samen leven staat natuurlijk garant voor veel misverstanden en miscommunicatie. Hier heeft Melissa Landers goed op ingespeeld: het boek zit vol humor. De verschillen tussen mens en L’heir werden goed uitgewerkt en vaak ook benut voor de verhaallijn. Voor elk verschil was een reden of uitleg, waardoor de L’heirs heel tastbaar werden. Alienated wordt bovendien verteld vanuit het perspectief van zowel de menselijke Cara als de L’heir Aelyx, wat ook bijdroeg aan het zien en begrijpen van beide perspectieven. Uiteraard is niet iedereen even blij met de komst van een vreemd ras, wat hier en daar voor een vrij grimmige sfeer zorgt, evenals voor een fijne dosis spanning en actie. Ik bleef dan ook continu geboeid, mezelf afvragend hoe en of de rassen dichter bij elkaar zouden komen.

Kortom, ik ben positief verrast. Alienated is een heel fijn luchtig verhaal met een intergalactisch tintje dat zich afspeelt op een high-school. Het deed me ontzettend denken aan Starcrossed, een fijne serie die hetzelfde onderwerp behandelde. Gelukkig is, in tegenstelling tot de tv-serie, van het boek nog wel een vervolgdeel verschenen, want ik ben nieuwsgierig hoe Cara’s en Aelyx’ verhaal zich verder zal ontwikkelen!


Alienated | Melissa Landers | ISBN 9781423170280 | Disney Hyperion | 334 pagina’s | Goodreads

 


Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

3 gedachten over “Ik las ‘Alienated’ (#1) – Melissa Landers

  1. Dit boek staat al super lang op mijn TBR-plank op Goodreads, maar tegelijkertijd twijfel ik of het te zoetsappig of te jong voor me gaat zijn. Ondanks de mooie cover heb ik het boek nog altijd niet gekocht, maar wie weet dat ik het toch ooit doe haha :p wel fijn in ieder geval dat het boek jou wist te verrassen!

    1. Haha zoetsappig en jong zijn inderdaad wel twee woorden die ik vind passen bij het boek. Maar op z’n tijd vind ik dat niet erg. Wie weet als ebook? Dat scheelt toch al weer wat ;).

  2. Jaaaa iemand die Alienated ook las, yay!! Ik las ‘m vorig jaar geloof ik? en vond het echt een heel leuk boek! En ook ik vond het zoetsappig en de jonge personages niet storend, paste bij het boek. Ik was begonnen aan boek twee, maar moet ‘m nog steeds uitlezen, oops! Gebeurd me wel vaker haha heb helaas vaak last van slumps.

    Ik lees sinds ILLUMINAE heeeel graag sci-fi en dit was een van de eerste die ik toen kocht na Illuminae. Ondertussen las ik al meer binnen het genre wat ik onwijs gaaf vond, maar ik hoop deze boeken zeker nog eens uit te lezen. Ook de andere boeken van deze auteur spreken me enorm aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *