Lola Carlyle’s 12-Step Romance – Danielle Younge-Ullman

Lola Carlyle’s 12-Step Romance – Danielle Younge-Ullman

Lola Carlyle

Tijdens de zomer van 2015 was ik op vakantie naar New York toen ik in de Barnes&Nobles dit boek zag staan. Ik had er nog nooit van gehoord, maar aangetrokken door de kaft besloot ik toch de achterflap te lezen – en vervolgens het boek te kopen. Ik vond de synopsis vrij bizar klinken, maar was ook meteen geïntrigeerd: een meisje die voor een jongen naar rehab gaat en vervolgens gedwongen zelf rehabiliteert.

Lola Carlyle is lonely, out of sorts, and in for a boring summer. So when her best friend, Sydney, calls to rave about her stay at a posh Malibu rehab and reveals that the love of Lola’s life, Wade Miller, is being admitted, she knows what she has to do.Never mind that her worst addiction is decaf cappuccino; Lola is going to rehab.

Lola arrives at Sunrise Rehab intent solely on finding Wade, saving him from himself, and—naturally—making him fall in love with her…only to discover she’s actually expected to be an addict. And get treatment. And talk about her issues with her parents, and with herself. Plus she has insane roommates, and an irritatingly attractive mentor, Adam, who’s determined to thwart her at every turn.

Oh, and Sydney? She’s gone.

Turns out, once her pride, her defenses, and her best friend are stripped away, Lola realizes she’s actually got a lot to overcome…if she can open her heart long enough to let it happen.

Het boek begint midden in een telefoongesprek met vriendin Sydney, die in rehab zit en daar Lola’s crush, Wade, heeft gezien. Sydney overtuigt Lola ervan dat rehab helemaal geweldig is en dat ze absoluut ook moet komen. En dus faket Lola een alcoholverslaving. Tsja, waarom niet, he? Waar ik de achterflap van dit boek al redelijk bizar vond, bleek het wereldje van Lola – en Lola zelf overigens ook – nog veel erger te zijn. Lola is namelijk zo’n vre-se-lijk verwend nest die alles krijgt wat haar hartje begeert en daardoor ontzettend arrogant is. Haar moeder is een mediabelust mens die totaal niet naar haar dochter omkijkt en Lola’s vader is out of the picture: daar wil Lola namelijk geen contact meer mee. Eeehm… was mijn eerste gedachte. Wat moet ik hiermee? Ik kon Lola, haar bizarre plan om alcoholisme te faken (Waarom doe je zoiets? Waarom?) en überhaupt haar hele wereldje niet uitstaan.

Toch besloot ik verder te lezen, hopend dat het beter zou worden. En of het beter werd! In rehab blijkt namelijk dat Sydney verdwenen is en dat ze bovendien gelogen heeft over hoe geweldig rehab wel niet is (goh). Er wordt wel degelijk van Lola verwacht dat ze zich laat behandelen voor haar “alcoholisme”. Lola heeft, zeker in het begin, een enorm verschrikkelijke attitude. Ze wringt zich in allerlei bochten om Wade maar te kunnen zien.

Al snel blijkt ook die waarheid echter minder mooi te zijn dan Sydney het Lola had voorgeschoteld. Bovendien krijgt Lola een strikte – maar wel sexy (uiteraard, hoe kan het ook anders) – begeleider die niet van wijken weet. En hoe langer Lola in rehab zit, hoe meer ze in begint te zien hoe ze zich al die tijd gedragen heeft en hoe leeg haar leven eigenlijk wel niet is. Ik vond de enorme ontwikkeling die ze – gewild en ongewild – doormaakt ontzettend mooi om te lezen. Van een onuitstaanbaar kreng verandert ze steeds meer in een meisje met wie ik zelfs wel bevriend zou kunnen zijn. Uiteraard gaat dat niet zonder slag of stoot, maar dat zorgt wel voor hilarische situaties.

Kortom, soms loont het om even door de zure appel heen te bijten. Waar ik toen ik begin met lezen het boek – en Lola – maar vreselijk vond, vind ik de transformatie die Lola gedurende het boek doormaakt nu bijzonder en mooi om te lezen. Hoe verder het verhaal vorderde, hoe meer ik genoot van de dingen die Lola meemaakte en de dingen die ze uithaalde. De romantiek, de humor, de emoties en de uiteindelijke ontdekking van zichzelf maken dit tot een heerlijk verhaal. Op de gok een boek kopen kan zeker goed uitpakken!

4 ster


Lola Carlyle’s 12-step romance | Danielle Younge-Ullman | 9781622667857 | Entangled | 304 pagina’s | Goodreads

Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

2 gedachten over “Lola Carlyle’s 12-Step Romance – Danielle Younge-Ullman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *