Opgesloten (#1.5) – Amy Ewing

Opgesloten (#1.5) – Amy Ewing

Nadat ik The Jewel uitlas, ging ik direct verder in Opgesloten. Deze novella vertelt het verhaal van Raven, Violets beste vriendin. Door wat we van Raven te zien kregen tijdens The Jewel was ik ontzettend benieuwd naar haar geworden. Wat is er met Raven gebeurd?

Ik ben geen nummer. Ik ben Raven.

Raven wordt tijdens de veilig verkocht aan de gravin van de Steen.
Ze voelt meteen aan dat deze dame niet deugt.
Met gruwelijke experimenten probeert de gravin Ravens wil te breken.
Kan Raven dit overleven?

Opgesloten begint bij de veiling, op het moment dat Ravens nummer omgeroepen wordt. Waar we in The Jewel lazen dat Raven zelfverzekerd en met haar hoofd fier rechtovereind de kamer verliet, krijgen we in Opgesloten ook alle bijbehorende emoties van haar mee. In vogelvlucht neemt Amy Ewing ons vervolgens mee naar de eerste periode nadat Raven verkocht werd aan de gravin van de Steen.

Elk hoofdstuknummer in deze novelle staat op een losse bladzijde, waarna de tekst zelf op de pagina erna begint. De 91 pagina’s die deze novelle telt zijn er dus in werkelijkheid minder (op de website van Y&A staat dan ook 65 pagina’s). Ik was na The Jewel echter zo nieuwsgierig naar Ravens leven in de Jewel dat ik blij was met elke glimp die we van Ravens nieuwe leven te zien kregen. Of nou ja, blij… Ik had ontzettend met haar te doen. Ik vond Raven in The Jewel al een enorm stoere vrouw, maar mijn respect voor haar is door deze novelle nog veel groter geworden.

Het enige wat ik ergens jammer vond, is dat de novelle nog vrij aan het begin van de tijdlijn in The Jewel stopt. De stukken waar ik door The Jewel het meest nieuwsgierig – en een beetje angstig – naar was, kregen we daardoor niet te lezen. Aan de andere kant is dat misschien ook wel beter: nu eindigt Opgesloten op het moment dat Raven nog strijdlustig is en vastbesloten van haar gravin te winnen. En juist die Raven is de persoon die we ons denk ik allemaal wel willen herinneren.

Opgesloten vind ik dus een fijne toevoeging bij The Jewel. Doordat het een novelle is, krijgen we helaas maar een kort inkijkje in Ravens leven, maar het was genoeg om een idee te krijgen van de verschrikkingen die ze heeft moeten ondergaan en haar enorm sterke karakter. Mijn respect voor haar is met deze novelle alleen maar gegroeid. Daarbij is deze novelle sowieso al wel een beetje speciaal, doordat enkel in Nederland de novelle op papier is uitgegeven.

Lees ook mijn recensie van:
The Jewel (#1)


Opgesloten | Amy Ewing | ISBN 9789025872168 | Young & Awesome | 91 pagina’s | Goodreads | recensie-exemplaar

Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *