Rebel (#2) – Amy Tintera

Rebel (#2) – Amy Tintera

rebelYES! En daar was Rebel, het vervolg op Reboot. Een boek waar ik enorm naar uitkeek. Ik had Wren en Callum na Reboot in mijn hart gesloten en hoopte dan ook op een goede afloop voor dit fijne koppel. Wat ik uiteindelijk van Rebel vond?

Wren en Callum zijn ontsnapt en hopen in het noorden een vrij bestaan te kunnen opbouwen. Maar als ze aankomen in het Rebootreservaat, is dat niet helemaal wat ze ervan verwacht hadden. De bloeddorstige beheerder van het reservaat, Micah Honderddrieënzestig, wil een allesverwoestende oorlog beginnen tegen de mensen. En terwijl Wrens instincten haar vertellen dat ze de wildernis in moet vluchten en het slagveld ver achter zich moet laten, weigert Callum zijn menselijke familie te laten vermoorden. Als Micah het ultieme verraad pleegt, wordt de keuze voor hen gemaakt. Maar Micah heeft ook één fatale beslissing gemaakt: hij heeft Wren en Callum zwaar onderschat.

Waar Wren, Callum en de andere Reboots tijdens Reboot in dienst stonden van HARC en diens belangrijkste wapens vormden, zijn onze favoriete Reboots nu HARCs grootste vijanden. En dat brengt direct een veel grimmigere sfeer met zich mee. Hoewel de Reboots opgelucht zijn als ze in het Reboot kamp aankomen, raken ze direct opnieuw verstrikt in de oorlog tussen de mensen en Reboots. Ik vond het ontzettend interessant om te lezen hoe de Reboots hun eigen samenleving hadden gecreëerd in het kamp. Micah, de leider van het kamp, lijkt het allemaal goed op orde te hebben. Al snel blijkt echter dat Micah met harde hand regeert en vanuit een visie waar de Reboots uit Austin het niet helemaal mee eens zijn. Ik vond de spanning en de voelbare machtsstrijd tussen Micah en Wren heerlijk, vooral omdat Wren in alle opzichten superieur is aan Micah en die laatste daar uiteraard niet blij mee is.

In Rebel worden met het kamp ook veel nieuwe personages geïntroduceerd die de strijd tussen Reboots en mensen, evenals de wereld waarin Wren en Callum leven, verder uitdiepen. Dit zorgde voor heel interessante nieuwe inzichten. Doordat Wren en Callum zo enorm verschillen – niet alleen in nummer, maar ook in persoonlijkheid – zorgde dit ervoor dat je vanuit twee verschillende perspectieven naar situaties keek, situaties die hierdoor gelijk een stuk minder zwart-wit worden. Juist dat vind ik gaaf: dat Amy Tintera je zelf laat nadenken over wat goed is en wat fout.

Ik vind Callum en Wren nog altijd een van de leukste koppels ooit. Ze vormen echt zo’n perfect evenwicht. Callum is de lieve, zachtaardige en geduldige, waar Wren de stoere, kick-ass van de twee is. Ze zijn compleet verschillend, maar je merkt dat ze enorm veel van elkaar opsteken. Waar Wren langzaam wat ontdooit en iets zachter wordt, vindt Callum juist zijn zelfvertrouwen, waardoor hij juist wat harder en stoerder wordt. Tijdens dit tweede deel zorgt hun compleet verschillende kijk op de wereld voor wrijving.  Dit zorgt ervoor dat hun relatie realistisch aanvoelt en laat hen bovendien zowel als persoon als in hun relatie enorm groeien.

Net als Reboot zit Rebel vol gevechten, actie, spannende gebeurtenissen en gevaarlijke situaties. Vol onvoorspelbare plottwisten die me continu op het puntje van mijn stoel hielden. Ik lees vaak in de bus en trein op weg naar mijn werk, en soms baal ik enorm als ik een goed boek aan het lezen ben, het net spannend is, maar ik bij mijn werk aangekomen ben en dus nog de hele dag moet wachten voor ik verder kan. Zo’n boek was Rebel voor mij. Amy Tintera bouwt de spanning continu op tot aan de uiteindelijke climax. Gedurende het verhaal wilde ik continu blijven doorlezen omdat ik zo graag wilde weten wat er zou gaan gebeuren en of het wel goed af zou lopen voor Wren, Callum en de overige Reboots (en voor de onschuldige mensen, natuurlijk). Ik kan niet anders zeggen dat Amy Tintera voor mij een zeer geslaagde duologie heeft geschreven!

Lees hier ook mijn recensie van:
Reboot (#1)

4.5


Rebel | Amy Tintera | ISBN 9789000350247 | Van Goor | 256 pagina’s | Goodreads

Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *