Spelbreker (#2) – Cora Carmack

Spelbreker (#2) – Cora Carmack

Yes, een nieuwe Cora Carmack! Alle New Adults van Cora Carmack die ik tot nu toe gelezen heb, smaakten naar meer. Van Spelbreker had ik dus hoge verwachtingen. Zou dit tweede deel uit de Rusk University-serie weer net zo leuk zijn als Op het spel en haar eerdere, naar het Nederlands vertaalde, Losing it serie?

Dylan is ervan overtuigd dat ze de wereld een betere plek kan maken, als ze er maar fel genoeg voor strijdt. Om welk goed doel het ook gaat, Dylan staat op de barricaden. Wanneer ze door de politie wordt weggestuurd bij een protest, weigert ze te vertrekken en wordt gearresteerd.

Silas Moore is goed in twee dingen: football en problemen veroorzaken. Na een vechtpartij belandt hij een nachtje in de cel en daar ontmoet hij wereldverbeteraar Dylan. Hij kent dat soort meisjes, denkt hij. Maar hij is helemaal niet gebroken. En hij heeft Dylan echt niet nodig. Of toch wel…?

Jazeker! Spelbreker stelde absoluut niet teleur. Al vanaf het eerste moment dat Silas en Dylan elkaar ontmoetten, wist ik dat Spelbreker zich kon meten met Carmacks eerdere titels. Ik vind het enorm knap hoe Cora Carmack serieuze onderwerpen in een luchtig jasje weet te steken, en bovendien op zo’n manier dat je het boek ook nog eens zo uitleest.

Silas kennen we al uit Op het spel en daar maakte hij een niet al te beste indruk. Sterker nog: eerder die van een grote eikel. In Spelbreker krijgen we echter een heel andere kant van de footballspeler te zien. Zijn worstelingen, gedachten en gevoelens hielpen me hem steeds beter te begrijpen, tot op het punt dat ik Silas zelfs begon te mogen – net als Dylan doet.

Ja, het verhaal volgt de algemene grote lijnen die standaard lijken voor een New Adult, maar Dylan en Silas zijn zo leuk samen! Echt een gevalletje opposites attract – twee mensen die ontzettend veel van elkaar kunnen leren. Ik kan enorm genieten van een New Adult waar ik me even in kan verliezen en Spelbreker is heel verslavend. Zo verslavend dat ik het boek in één zitting uit had. Cora Carmack weet daarnaast weer een originele setting te creëren – deze keer door Dylan, die zich inzet om de wereld een betere plek te maken en Silas daarin meeneemt.

Kortom: Spelbreker vertelt het verhaal van twee complete tegenpolen. Tegenpolen die elkaar weten te versterken en zo het beste uit zichzelf halen. Ik vond deze nieuwste Cora Carmack weer een absolute aanrader. Het is een heerlijk verhaal over het loslaten van het verleden en durven kijken naar de toekomst; ik heb genoten van elke bladzijde.


Spelbreker | Cora Carmack | ISBN 9789021407067 | Uitgeverij Q | 320 pagina’s | Goodreads | recensie-exemplaar

Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *