The Great Hunt (#1) – Wendy Higgins

The Great Hunt (#1) – Wendy Higgins

The Great Hunt Een paar weken geleden kwam ik op de blog van Joany een recensie tegen van The Great Hunt. Zij was enorm enthousiast over deze fantasy. Zelf heb ik de Sweet-serie van Wendy Higgins gelezen en die vond ik goed. Genoeg redenen vond ik, om de gok te wagen en de prachtige hardcover te bestellen.

When a strange beast terrorizes the kingdom of Lochlanach, fear stirs revolt. In an act of desperation, a proclamation is sent to all of Eurona—kill the creature and win the ultimate prize: the daughter of King Lochson’s hand in marriage.

Princess Aerity knows her duty to the kingdom but cannot bear the idea of marrying a stranger…until a brooding local hunter, Paxton Seabolt, catches her attention. There’s no denying the unspoken lure between them…or his mysterious resentment.

Paxton is not the marrying type. Nor does he care much for spoiled royals and their arcane laws. He’s determined to keep his focus on the task at hand—ridding the kingdom of the beast—but the princess continues to surprise him, and the perilous secrets he’s buried begin to surface.

Centraal in The Great Hunt staat het koninkrijk Lochlanach, dat geteisterd wordt door een verschrikkelijk beest. Wendy Higgins neemt de tijd om de spanning op te bouwen en lezers de ernst van de situatie in te laten zien. Er vallen steeds meer doden en het aantal mannen dat tegen het beest ten strijde trekt, slinkt gestaag. Koning Lochson besluit ten einde raad de hand van zijn oudste dochter weg te geven aan diegene die het beest weet te vermoorden.

Wendy Higgins heeft een hele fijne, duidelijke schrijfstijl en het boek is daardoor in het Engels prima te lezen. Ze wist me ontzettend makkelijk het verhaal in te krijgen en mee te voeren naar Lochlanach. Heerlijk!

Ik vond het verfrissend dat de koning in The Great Hunt niet een of andere kille dictator is. Hij overlegt alles met zijn familie en vraagt prinses Aerity dan ook om haar toestemming als hij haar als beloning weg wil geven. Aerity kent op haar beurt haar plicht en besluit akkoord te gaan, zich bewust van de gevolgen als ze het niet doet én als ze het wel doet. Hoewel ze niet op een huwelijk met een vreemdeling zit te wachten, neemt ze haar vader niets kwalijk. Ik vond het wederzijdse respect binnen de koninklijke familie een enorm pluspunt aan dit boek. Aerity is weliswaar plichtsgetrouw, maar bepaald geen mak lammetje. Ze weet haar eigen stem te behouden; ze is sterk, loyaal, liefdevol en slim: ze heeft pit, maar blijft bovenal een respectabele prinses.

Al snel wordt de jacht op het beest hervat met de ruim honderd mannen die zich hebben aangemeld. Paxton is één van hen, al is hij niet geïnteresseerd in Aerity. Hij is brutaal, gaat zijn eigen gang en is daardoor compleet onweerstaanbaar – voor zowel Aerity als voor mij. Er is een constante spanning voelbaar. Wie zal de nacht overleven? Wie doodt het beest? En wie wint uiteindelijk de hand van Aerity? Je begrijpt dat ik volledig team Paxton was. Het verhaal blijft tot op de laatste pagina verrassen en wie uiteindelijk het beest doodt blijft dus ook tot op het eind spannend. Ik ben compleet verliefd geworden op The Great Hunt!

The Great Hunt is een heerlijke en meeslepende fantasy met een fijne en sterke hoofdpersoon, veel actie, avontuur én een beetje romantiek. Ik vind het een geweldig en meeslepend verhaal. Ik denk dan ook dat ik na Hof van doorns en rozen mijn nieuwe 2016 fantasy crush heb gevonden!

5


The Great Hunt | Wendy Higgins | 9780062381330 | HarperTeen | 416 pagina’s | Goodreads


Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

Eén gedachte over “The Great Hunt (#1) – Wendy Higgins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *