The Potion Diaries (#1) – Amy Alward

The Potion Diaries (#1) – Amy Alward

Een van de boeken die ik tijdens mijn vakantie naar Londen kocht, was The Potion Diaries van Amy Alward. En niet eens omdat zij op YALC was om te signeren. Nee, ik kocht het boek pas na YALC omdat zowel Melisa als Emmy er enthousiast over waren (ik weet het, gemiste kans). Niet gesigneerd dus, maar dat maakte de inhoud niet minder leuk!

When the Princess of Nova accidentally poisons herself with a love potion meant for her crush, she falls crown-over-heels in love with her own reflection. Oops. A nationwide hunt is called to find the cure, with competitors travelling the world for the rarest ingredients, deep in magical forests and frozen tundras, facing death at every turn.

Enter Samantha Kemi – an ordinary girl with an extraordinary talent. Sam’s family were once the most respected alchemists in the kingdom, but they’ve fallen on hard times, and winning the hunt would save their reputation. But can Sam really compete with the dazzling powers of the ZoroAster megapharma company? Just how close is Sam willing to get to Zain Aster, her dashing former classmate and enemy, in the meantime?

And just to add to the pressure, this quest is ALL OVER social media. And the world news.

No big deal, then.

Wat mij het meest aantrok in The Potion Diaries was die ontzettend fijne sfeer. Dit boek is zo vrolijk, licht en luchtig! Ik werd er gewoon ontzettend blij van. En dat terwijl hoofdpersoon Samantha toch echt op een gevaarlijke missie moet en het boek van tijd tot tijd best spannend wordt.

Sam komt van een lange lijn beroemde alchemisten: de Kemis. Jarenlang waren zij dé alchemisten, maar inmiddels zijn hun toverdrankjes en hun winkel een beetje in de vergetelheid geraakt. In plaats daarvan zijn de synthetische varianten nu het meest populair, tot groot ongenoegen van Sams ietwat knorrige opa en alchemist pur sang. Maar dan vergiftigt de prinses zichzelf met een liefdesdrank met natuurlijke ingrediënten en wordt een wilde hunt uitgeroepen om het tegengif te brouwen voordat het te laat is.

In het begin vond ik de zelf-liefde van prinses Evelyn alleen maar grappig, maar naarmate het boek vordert en je meer glimpen van haar staat opvangt, besefte ik steeds meer hoe desastreus haar conditie eigenlijk is. Hierdoor werd subtiel wat spanning toegevoegd: want hoe zou Evelyns ziekte verergeren en zou het een alchemist lukken (bij voorkeur Sam natuurlijk) een tegengif te brouwen voordat het te laat is?

In de wereld van The Potion Diaries is magie onderdeel van het leven, net als toverdrankjes. Tegelijkertijd speelt het zich wel in het heden (of de toekomst?) af, want televisie, mobiele telefoons en sociale media worden ook gebruikt. Een fijne combinatie! Amy Alward wist me moeiteloos het verhaal in te slepen. Al vanaf de eerste hoofdstukken was ik namelijk geïntrigeerd door het wereldje en leefde ik mee met Sam en haar familie. Ik vond het overigens erg fijn dat Sams familie niet genegeerd werd, maar zij ook een duidelijke rol in het verhaal hadden.

De tocht die Sam af moet leggen maakte het verhaal heel avontuurlijk, zeker omdat de benodigde ingrediënten erg zeldzaam en gevaarlijk zijn. Een vijand naast de concurrenten zorgde bovendien voor wat extra spanning, terwijl Amy Alward tegelijkertijd wel die fijne, vrolijke sfeer weet vast te houden. Dit boek is daardoor uitermate geschikt voor de wat jongere YA lezer, terwijl het ook voor twintigers nog een fijn boek is om te lezen.

Hoewel het verhaal een vrij afgesloten geheel vormt, ben ik toch al benieuwd naar Sams volgende avonturen in de delen die hierop volgen, te beginnen met Royal Tour. Op zoek naar een luchtig verhaal vol magie en spannende elementen? Probeer dan zeker The Potion Diaries eens uit.


The Potion Diaries | Amy Alward | ISBN 9781471143564 | Simon & Schuster | 320 pagina’s | Goodreads 

Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *