The Rose Society (#2) – Marie Lu

The Rose Society (#2) – Marie Lu

The Rose SocietyNadat ik The Young Elites gelezen had, hoefde ik gelukkig niet al te lang bij dat verschrikkelijke (maar bizar sterke) einde stil te staan. In mijn laatste Bookdepository bestelling had ik namelijk tegelijkertijd met dat boek ook het vervolg, The Rose Society, gekocht. Was ik daar even intens blij mee!

Once upon a time, a girl had a father, a prince, a society of friends.
Then they betrayed her, and she destroyed them all…

Adelina Amouteru’s heart is set on revenge. Now known and feared as the White Wolf, she flees Kenettra to find other Young Elites in the hopes of building her own army. Her goal: to strike down the Inquisition Axis, the white-cloaked soldiers who nearly killed her.

But Adelina is no heroine. The leader of the Inquisition wants her dead, and her former friends at the Dagger Society want to stop her thirst for vengeance. Adelina struggles to cling to the good within her. But how can someone be good when their very existence depends on darkness?

Adelina is verstoten uit de Dagger Society en heeft enkel haar zusje nog. Samen vluchten ze uit Estenzia, weg van de Inquisition en op zoek naar nieuwe bondgenootschappen. Het gaat in The Rose Society bergafwaarts met Adelina. Ze heeft een enorme knauw gekregen van de afwijzing van de Daggers, haar krachten eisen hun tol en bovendien wordt de scheidingslijn tussen werkelijkheid en illusie steeds vager.

Waar ik The Young Elites al duister vond, is dit boek dat nog vele malen meer. Adelina worstelt continu met haar krachten, met haar ambities en met de stemmen in haar hoofd. Wie kan ze nog vertrouwen? Het deed me goed dat Adelina in elk geval haar zusje nog heeft, die onvoorwaardelijk van haar houdt en het beste met haar voorheeft. Dat heeft Adelina ook zeker nodig.

Marie Lu laat haar namelijk door een immens diep dal gaan. The Rose Society neemt je mee in haar gedachtegang – een gedachtegang die naarmate het boek vordert steeds meer van de werkelijkheid verwijderd raakt. Je weet als lezer dat Adelina langzaam gek aan het worden is en dat is ontzettend fascinerend om over te lezen. Marie Lu weet Adelina’s gemoedstoestand zo perfect te beschrijven dat ik zelf op een gegeven moment niet meer wist wat ik nou wel en niet moest geloven.

The Rose Society verhaalt echter niet alleen Adelina’s (neerwaartse) ontwikkeling, maar introduceert ook nieuwe gezichten – waaronder een levende legende die in The Young Elites al aan bod gekomen is. Ik vond hem een geweldige toevoeging voor het verhaal – een perfecte tegenhanger voor Adelina’s duisternis.

The Rose Society voelt als een intense, krachtige, duistere, neerwaartse spiraal. Ik was totaal in de ban van het verhaal. Marie Lu weet me continu te verbazen met haar fantastische talent voor het vertellen van verhalen en de manier waarop ze Adelina’s toestand beschrijft. Het boek eindigt heel krachtig en doet me verlangen naar meer.

Lees hier ook mijn recensie van The Young Elites.


The Rose Society | Marie Lu | ISBN 9780141361833 | Penguin | 416 pagina’s | Goodreads

Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *