The White Rose (#2) – Amy Ewing

The White Rose (#2) – Amy Ewing

Net als The Jewel heeft The White Rose een fantastische cover waar ik eindeloos naar kan staren. Na het zenuwslopende einde van The Jewel kon ik echter ook niet wachten om te ontdekken hoe de inhoud zou zijn en hoe het verder zou gaan met Violet, Ash, Raven, Lucien en de rest.

Ik kan stenen verbrijzelen en de wind veranderen in een tornado.
Misschien kan ik ook de muren van de Jewel afbreken.

Violet is op de vlucht. Ze zoekt een veilige plek waar ze zich kan verbergen voor de Hertogin. Een plek waar ze ongezien de krachten kan ontwikkelen waarvoor de adel zo bang is. Violet ontdekt al snel dat haar speciale gaven haar tot veel meer in staat stellen dan ze ooit had durven dromen… Kan ze een einde maken aan de uitbuiting en ongelijkheid in de Jewel?

Geloof mij, Amy Ewing laat het er niet bij zitten. Ze zet je vanaf het eerste moment al op scherp met een scène waar mijn mond bijna van open viel. The White Rose is grotendeels een spannende reis, waarbij we meer te zien krijgen van vrijwel alle verschillende delen van The Lone City. Ik moet zeggen dat dit boek wel als een typisch tweede-in-een-trilogie aanvoelde. Het was duidelijk een boek waarin toegewerkt wordt naar het slotstuk, maar dat kon me eigenlijk weinig schelen. Ik genoot ervan meer te zien van de wereld van de Jewel. We leren Violet en de anderen daarnaast stuk voor stuk beter kennen, net als een deel van de geschiedenis van The Lone City.

Waar ik heel blij om ben is dat Amy Ewing zich in dit tweede deel niet op de relatie tussen Violet en Ash heeft gestort – of liever gezegd: problemen op dat front heeft veroorzaakt. Ik vind het verfrissend dat hun relatie niet wordt gebruikt om spanning en wrijving te creëren – zoals zo vaak gebeurt in YA-series. De focus van The White Rose blijft heel prettig liggen op de surrogaten, de ontwikkeling van Violets krachten en natuurlijk de ontsnapping uit The Jewel.

Wie bang is dat Ash daarmee naar de achtergrond verdwijnt: nope! We komen namelijk ook meer te weten over hoe het leven van een gezelschapsjongen eruit ziet en daarmee krijgen we een kijkje in Ash’ persoonlijke geschiedenis. Een ander element uit het boek dat ik erg kon waarderen is de grotere rol van Garnet. Ik had niet verwacht dat hij in dit tweede deel een grotere rol zou krijgen en was aangenaam verrast over de invulling ervan.

The White Rose had een beetje last van het tweede boek syndroom, maar dat kon de pret niet drukken. Met een ontzettend interessante en steeds groter wordende wereld, fijne personages en de belofte voor een razend spannend laatste deel was The White Rose weer een hele fijne!

Lees ook mijn recensie van:
The Jewel (#1)
Opgesloten (#1.5)


The White Rose | Amy Ewing | ISBN 9789025873752 | Young & Awesome
312 pagina’s | Goodreads | recensie-exemplaar

Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

2 gedachten over “The White Rose (#2) – Amy Ewing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *