Three Dark Crowns (#1) – Kendare Blake

Three Dark Crowns (#1) – Kendare Blake

Een paar maanden geleden kreeg ik van Melisa een appje. Of ik Three Dark Crowns toevallig wilde hebben? Die was ze namelijk in Engeland in een winkel spotgoedkoop tegengekomen. Maar natuurlijk wilde ik dat! De synopsis klonk fantastisch: drie zussen die vanaf hun 16e verjaardag tot aan de dood moeten strijden om de kroon. Ik verwachtte een tof verhaal vol gevaar, intriges en avontuur.

In every generation on the island of Fennbirn, a set of triplets is born—three queens, all equal heirs to the crown and each possessor of a coveted magic. Mirabella is a fierce elemental, able to spark hungry flames or vicious storms at the snap of her fingers. Katharine is a poisoner, one who can ingest the deadliest poisons without so much as a stomachache. Arsinoe, a naturalist, is said to have the ability to bloom the reddest rose and control the fiercest of lions.

But becoming the Queen Crowned isn’t solely a matter of royal birth. Each sister has to fight for it. And it’s not just a game of win or lose…it’s life or death. The night the sisters turn sixteen, the battle begins.

The last queen standing gets the crown.

Ik werkelijkheid bleek het verhaal… een beetje anders te zijn. Tweederde vertelt namelijk over de levens van de drie koninginnen in de aanloop naar het feest dat het startsignaal vormt voor de strijd om de Kroon. Ook leuk, daar niet van. Maar niet wat ik verwacht had.

Wat hierdoor wel gebeurde is dat ik de drie zussen heel goed leerde kennen. Hun karakters, hun levens. Kendare Blake heeft drie totaal verschillende soorten levens gecreëerd. Van liefdevol tot keihard. Van heel vrij tot vol in de spotlights. Helaas vond ik de karakters van de zussen vrij inwisselbaar. Ze waren allen moedig, hadden allemaal een eigen wil en twijfelden aan de dingen zoals ze waren. Ik had het leuker gevonden om drie totaal verschillende koninginnen te zien, gevormd door de manier waarop ze opgevoed waren.

Hier en daar voelde het verhaal wat langdradig aan. De wereld die Kendare Blake gecreëerd heeft, vind ik fantastisch. Maar ik wilde meer. Ik wilde actie, dood en verderf en dat zat er niet echt in. Pas op het allerlaatste moment begon het meerdaagse feest en kregen we een glimp te zien van wat er komen gaat. En net toen het strijdjaar begonnen was en er een aantal duistere en spannende dingen gebeurden… stopte het boek.

Three Dark Crowns was dus niet helemaal wat ik verwachte. Het voelde meer als een lange inleiding voordat de echte strijd losbarst en het verhaal – naar mijn mening – begint. Ik weet dat ik hierdoor vrij negatief klink, maar echt, ik genoot wel van het boek. De wereld vond ik interessant en de spanning en duisternis op het einde doen me verlangen naar het volgende deel. Kom maar op met de strijd!


Three Dark Crowns | Kendare Blake | ISBN 9781509804559 | MacMillan Children’s Books
405 pagina’s | Goodreads

Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

Eén gedachte over “Three Dark Crowns (#1) – Kendare Blake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *