Het tweede boek van Tess (#2) – Miriam Bruijstens

Het tweede boek van Tess (#2) – Miriam Bruijstens

Het 2de boek van TessHet tweede boek van Tess Ik vond Het boek van Tess bijzonder goed, een prachtig boek dat enorm veel emotie bij me los maakte. Ergens was ik dus een beetje huiverig om in het tweede deel te beginnen. Zou Het tweede boek van Tess wel kunnen tippen aan deel 1?

Het gaat Tess voor de wind. Haar eerste boek is gepubliceerd, ze heeft het gezellig met haar vriendinnen en haar vriendschap met Lucas is hechter dan ooit. Dan gebeurt er iets wat zo verschrikkelijk is dat ze het nauwelijks kan bevatten. Haar leven stort in en Tess kijkt regelrecht de afgrond in. Zal ze het redden?

Het tweede boek van Tess is net als deel één behoorlijk fragmentarisch, soms zelfs nog meer dan tijdens het eerste deel. De mate waarin de stukken meer of minder fragmentarisch zijn lijkt Miriam Bruijstens bovendien extreem goed aan te voelen. Ze weet hierdoor de perfecte sfeer te creëren voor de verschillende momenten in het boek.

Het tweede boek van Tess is een heel stuk donkerder dan het eerste deel. Het voelt volwassener, minder onstuimig dan Het boek van Tess. Tess is zelf ook ouder geworden en dat kun je merken. Ze is rustiger, maar nog steeds onmiskenbaar Tess. Dit boek zit dan ook wederom vol met nieuwe gedichten en lijstjes, passend bij wat Tess op dat moment voelt, meemaakt en schrijft.

Dit boek is ongelooflijk rauw en echt. Miriam Bruijstens met weinig woorden situaties vol emotie te schetsen. Zeker wanneer ze Tess door een ontzettend diep dal laat gaan. Ik vind dat echt ontzettend knap. Het tweede boek van Tess is een ontzettend fijn weerzien met oude personages en tegelijkertijd een prettige kennismaking met nieuwe personages.

Kortom, Het tweede boek van Tess is wederom een bijzonder mooi boek dat iedere pagina waard is. Het is een stuk donkerder dan deel één, maar minstens zo goed. Een absolute aanrader!

Lees hier mijn recensie van Het boek van Tess.

4.5 ster


Het tweede boek van Tess | Miriam Bruijstens | 9789044827422 | Clavis | 119 pagina’s | Goodreads

Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *