Veel liefs, Lara Jean (#3) – Jenny Han

Veel liefs, Lara Jean (#3) – Jenny Han

Toen werd aangekondigd dat Jenny Han onverwacht een derde deel zou schrijven over Lara Jean, was ik een beetje verbaasd. Was haar verhaal na PS Ik hou nog steeds van je niet gewoon klaar? Op een evenement tijdens haar bezoek aan Nederland eind 2016 liet ze ons zien hoe de cover van Veel liefs, Lara Jean zou worden en plantte ze daarmee een eerste zaadje, en die nieuwsgierigheid leidde ertoe dat ik toch ook dit derde deel graag wilde lezen.

Als je hoofd en je hart verschillende dingen zeggen, waar luister je dan naar?

Het leven van Lara Jean loopt op rolletjes: ze geniet van haar laatste jaar op de middelbare school, ze is smoorverliefd op haar vriendje Peter en haar vader gaat hertrouwen. Maar met het einde van het schooljaar in zicht, komt er ook een einde aan haar zorgeloze leventje. Waar gaat ze studeren? Wat als haar relatie met Peter onder haar keuze lijdt?

Net als in Aan alle jongens van wie ik hield en PS ik hou nog steeds van je is ook Veel liefs, Lara Jean een waar walhalla voor de zoetekauw. Het onderwerp van Lara Jeans bakwoede? Het perfecte chocochip cookie. Echt, ik zou er bijna zelf zin in krijgen (wie hou ik voor de gek, geef mij ook zo’n perfect koekje)! Ik vind het fijn dat Jenny Han ook aandacht besteed aan alledaagse zaken als eten, omdat er ook behoorlijk wat boeken zijn waarin de hoofdpersonages nooit aan eten lijken te denken (hoe dan?).

Toch merkte ik dat, voornamelijk tijdens de eerste helft, het boek me niet helemaal lag. Uiteraard vloog de zoetheid me weer om de horen, maar in plaats van dat ik dat als een fijn, warm bad ervoer, voelde ik eerder iets van irritatie. En dan met name over het gedrag van Lara Jean. In Veel liefs, Lara Jean zit ze in het laatste jaar van de middelbare school en is ze druk bezig met de toelating voor universiteiten. Ik had je echter ook geloofd als je me verteld had dat Lara Jean net twaalf geworden was, zo onschuldig, obsessief en naïef als ze zich gedroeg.

Ik snap de onzekerheid van Lara Jean over alle veranderingen in haar leven, maar ik had het gevoel dat Jenny Han de zaken die speelden enorm uitvergrootte. Vanaf het moment dat de issues één voor één verdwenen of opgelost werden, verdween dat gelukkig naar de achtergrond – en daarmee mijn irritatie ook. Nu klink ik misschien vrij negatief over Veel liefs, Lara Jean, maar vanaf de tweede helft kon ik echt wel genieten van Lara Jean, haar familie en alles wat ze tijdens haar laatste schooljaar onderneemt. Oh, en mag ik alsjeblieft ook mijn eigen Peter? Ik vind het fantastisch zoals hij altijd voor Lara Jean klaar staat en meegaat in wat ze zich dan ook in haar hoofd haalt.

Vind ik Veel liefs, Lara Jean echt een toevoeging aan de serie? Nee, dat denk ik niet. Misschien dat ik trouwens van wel had gevonden als Jenny Han Lara Jean zich wat volwassener had op laten stellen. Maar tegelijkertijd was dit boek weer op en top Lara Jean, waar ik – zeker in de tweede helft – heerlijk van kon genieten.

Lees ook mijn recensie van:
Aan alle jongens van wie ik hield (#1)
PS ik hou nog steeds van je (#2)


Veel liefs, Lara Jean | Jenny Han | ISBN 9789048838813 | Moon
288 pagina’s | Goodreads | recensie-exemplaar

Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

Eén gedachte over “Veel liefs, Lara Jean (#3) – Jenny Han

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *