Het verborgen orakel (#1) – Rick Riordan

Het verborgen orakel (#1) – Rick Riordan

Oh wat ben ik gelukkig met een nieuwe serie over de Griekse goden! Na De Helden van Olympus was ik even bang dat het gedaan zou zijn met boeken over Kamp Halfbloed. Met De beproevingen van Apollo-serie kunnen we echter weer uitkijken naar heel wat Griekse avonturen, met deze keer niemand minder dan de god Apollo als hoofdpersoon.

Hoe straf je een onsterfelijke? Door hem menselijk te maken.
Nadat hij zijn vader Zeus boos heeft gemaakt, wordt de god Apollo uit Olympus verbannen. Hij belandt als tiener in New York, zonder zijn goddelijke krachten. Daar moet de 4000 jaar oude godheid zien te overleven in de moderne wereld totdat hij een manier weet te vinden om weer in de gunst te komen bij Zeus. Maar Apollo heeft vele vijanden — goden, monsters en stervelingen die niets liever willen dan dat hij permanent wordt vernietigd. Apollo heeft vrienden nodig om te overleven in de sterfelijke wereld en, hopelijk, op een dag zijn goddelijke krachten terug te krijgen. Wie anders dan de halfgoden van Kamp Halfbloed zouden hem kunnen helpen bij die missie?

En onze nieuwe hoofdpersoon is absoluut hilarisch. Alleen… niet bepaald een god meer. Na alle gebeurtenissen in Het bloed van Olympus is Apollo namelijk voor straf sterfelijk gemaakt – en als zelfingenomen god vindt Apollo dat uiteraard vreselijk. Al helemaal omdat zijn sterfelijke lichaam niet zo extreem knap is als Apollo gewend is te zijn. Hij heeft dan ook heel veel medelijden met zichzelf. Safe to say dat ik me echt kapot gelachen heb om z’n verongelijktheid. Rick Riordan heeft weer een meesterlijke hoofdpersoon neergezet.

Verder zitten eigenlijk alle ingrediënten die we inmiddels van Rick Riordan gewend zijn weer in dit nieuwe verhaal. Zo zegt elke hoofdstuktitel op hilarische wijze iets over de inhoud van dat hoofdstuk. Volledig in Apollo stijl gebeurt dat tijdens Het verborgen orakel in haiku’s. Ik hou van zulke kleine details!

Daarnaast belooft deze nieuwe serie ook weer vol queesten, halfgoden, avonturen, actie en hilarische situaties te zitten. Dit eerste deel staat er namelijk weer bol van. En uiteraard zien we Kamp Halfbloed ook weer terug, waaronder ook Percy, Will en Nico. Ik was zo blij om te kunnen lezen hoe het hen was vergaan! Het verborgen orakel speelt zich namelijk een half jaar na de gebeurtenissen in Het bloed van Olympus af.

En dat laatste is ook direct een van de dingen die ik extra leuk vind aan deze serie: elementen en verhaallijnen uit de eerdere (Griekse) series komen op allerlei onverwachte manieren terug en samen in deze nieuwe serie. Hierdoor voelen de series nog meer als één geheel.

Eén ding is zeker: je hoeft bij Het verborgen orakel niet bang te zijn dat je je verveelt. Rick Riordans fantasie stroomt in overvloed en dat levert weer een stel heel bizarre en hilarische situaties op. Met het einde van Het verborgen orakel belooft de grote queeste eindelijk van start te gaan. I am so ready!


Het verborgen orakel | Rick Riordan | ISBN 9789000350995 | Van Goor | 352 pagina’s | Goodreads

 


Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *