Water’s Wrath (#4) – Elise Kova

Water’s Wrath (#4) – Elise Kova

waters-wrath
Het heeft even geduurd voordat deze recensie online kwam, maar inmiddels zijn we alweer aanbeland bij het vierde deel uit de geweldige Air Awakens serie. En dit deel is een tikkeltje anders dan haar voorgangers.

Librarian turned sorcerer. Sorcerer turned hero. Hero turned puppet.

The Solaris Empire found victory in the North and, at the cost of her heart and her innocence, Vhalla Yarl has earned her freedom. But the true fight is only beginning as the secret forces that have been lurking in the shadows, tugging at the strings of Vhalla’s fate, finally come to light. Nowhere is safe, and Vhalla must tread carefully or else she’ll fall into the waiting arms of her greatest foe. Or former lover.

 

Bij de aanvang van Water’s Wrath is Vhalla namelijk voor het eerst helemaal alleen. Eigenlijk is het enige wat ze nog heeft haar vrijheid – en haar nieuwe titel als Lady of the Court. Hoewel ze zichzelf prima heeft weten te redden, heeft ze uiteindelijk geen andere keuze dan toch terug te keren naar het paleis.

Inmiddels voelt het lezen van de Air Awakens serie bij ieder nieuw boek weer aan als een warm bad: heerlijk vertrouwd. Het voelt als thuis komen, ondanks de niet zo rooskleurige gebeurtenissen die het overgrote deel van Vhalla’s avonturen domineren.

Wat relaties betreft zit er in Water’s Wrath een behoorlijke kink in de kabel. Dit zorgt voor behoorlijk wat ongemakkelijke momenten, waarbij ik het soms bijna pijnlijk vond om de woorden te lezen. Vhalla is nu een Lady en wordt ook direct voor de leeuwen geworpen. Sowieso is dit gevoelsmatig het eerste deel waarin Vhalla echt op zichzelf aangewezen is, haar eigen beslissingen maakt en zich bovendien leert bewegen in het wespennest dat de hooggeboren kringen is. In de vorige delen zat Vhalla voortdurend vast in een bepaalde rol. Nu leert ze zichzelf opnieuw kennen en heeft ze de mogelijkheid om te bepalen wie ze nu eigenlijk is.

Het Noorden heeft een grotere rol in Water’s Wrath aangezien we een aantal personages frequenter voorbij zien komen. Zij zorgen voor een heel interessante mix – een nieuwe, frisse wind in het verhaal. Ook blijkt in dit vierde deel niet iedereen te zijn wie hij zegt dat hij is. Hoewel ik ergens al wel het gevoel had dat er iets niet klopte, wist de uiteindelijke onthulling me toch intens te verrassen. Ik ben benieuwd wat dit verraad voor gevolgen gaat hebben!

Lees hier ook mijn recensies van:
Air Awakens (#1)
Fire Falling (#2)
Earth’s End (#3)

5 ster


Water’s Wrath | Elise Kova | ISBN 9781619844254 | Silver Wing Press | 378 pagina’s | Goodreads

Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *