BAK | Win Amber – Hati Bell

BAK | Win Amber – Hati Bell

Het kan jullie ongetwijfeld niet ontgaan zijn: de Boeken Adventskalender van Emmy is in volle gang! Vorige week mocht ik mijn pakketje van mijn Secret Santa al in ontvangst nemen en vandaag heb ik wederom iets leuks voor jullie. Vandaag maak je namelijk kans op een exemplaar van Amber door Hati Bell!

Allereerst wil ik Emmy graag bedanken voor het organiseren voor een wederom geweldige BAK en natuurlijk Hati Bell zelf voor het sponsoren van deze prijs. Zelf las en recenseerde ik dit boek al eerder. Ik vond Amber een boek met enorm veel potentie en een cliffhanger die smaakt naar meer..

Waar gaat Amber over?

De dryade Amber O’Neill is door haar unieke maar gevaarlijke gave een buitenbeentje binnen een verborgen bovennatuurlijke gemeenschap in een Engels stadje. Als door een fusie tussen de lokale scholen rivaliserende rassen, zoals draken en dryaden, gedwongen worden hun dagen deels gemeenschappelijk door te brengen, ontaardt er een strijd rond Amber.

Wanneer Amber voor het eerst in aanraking komt met haar gezworen vijand, een drakenjong, krijgt ze een schokkend visioen. Hoe ver kan ze deze draak vertrouwen, en zal hij haar helpen of haar ondergang betekenen?

Wie met vuur speelt…

Nieuwsgierig geworden? Ik mag twee exemplaren van dit boek verloten. Wat je hiervoor moet doen? Beantwoord de volgende vraag:

In het boek is een strijd gaande tussen dryaden en draken. Bij welke van deze twee groepen zou jij jezelf indelen en waarom?

Ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden! Meedoen kan tot en met 2 januari 2017, daarna kies ik de winnaars. Succes!


Volg Infinite Stories: Bloglovin'InstagramFacebookTwitterGoodreads

19 gedachten over “BAK | Win Amber – Hati Bell

 1. Pfoe lastige vraag Thyrze! Beide zijn wel gaaf, maar hoewel draken wel heeeeel stoer zijn, denk ik dat het gewoon niet zo goed bij mij past. Dus ga ik voor de dryaden, omdat ik het in de essentie wel mooi vind dat ze eigenlijk de natuur een beetje beschermen (vanuit de oude mythologie) 🙂
  Nu ga ik maar even duimen, hihi, want deze staat al heel lang op mijn wishlist!

 2. TJa, ik laat mezelf niet zo makkelijk in een hokje plaatsen. Ik ken het boek Amber niet, dus weet niet hoe de dryaden en draken daar zijn. Ik ben het liefst van beiden; verbonden met de natuur en vliegend in de lucht en vuur-spugend. Mooie bij beiden is dat ze dat wat er gebeurt “anders zien” en een bijzondere verbondenheid/kracht hebben. Maar soms ben ik toch meer een draak in mijn uitlatingen, terwijl ik zo mooi als een dryade zou willen zijn……….

 3. Lastige vraag. Ze zijn klinken alletwee cool. Ik denk dat ik bij de draken zou horen. Ik heb draken altijd al geweldig gevonden, maar sinds ik Firelight van Sophie Jordan heb gelezen ben ik nog gekker op draken.

 4. Wat een interessante vraag. Hier heb ik wel even over moeten nadenken. Ik denk dat ik uiteindelijk voor de draken zijn. Ik heb het idee dat dryaden vooral heel vrouwelijk zijn en dat vind ik mezelf niet echt. Daarnaast ben ik ook niet zo’n natuurmens (hoewel het milieu heel belangrijk is natuurlijk). En als je dan tot de draken behoort – zijn dit dan Europese of Aziatische draken? Ik vind Aziatische draken er altijd heel tof en stoer uitzien, maar ik ben Europees en dat zijn dan voor mij dan ‘klassieke’ draken met een reptielachtig/slangachtig uiterlijk.
  Daarnaast ben ik ook wel fan van het symbool de ‘ouroboros’: dit is een afbeelding van een draak die in zijn eigen staart bijt. Zo zou de draak zichzelf bevruchten: dit is een teken van onafhankelijkheid. Als draak kun je alles zelf en dat zou ik wel een prettig idee vinden. De kracht waarmee draken hun eieren en kleintjes beschermen vind ik ook een eervolle eigenschap die ik graag zou willen bezitten.
  Maar de beste reden waarom ik bij de draken zou willen horen, is dat draken voorkomen in Harry Potter. En ja. Dan kan ik niet anders.

 5. Moeilijke keuze! Aan de ene kant zou ik bij de dryaden willen horen omdat die verbonden zijn met de natuur, maar aan de andere kant.. Draken kunnen vliegen en vuurspuwen en dat is ook echt gaaf >_<
  Toch zou ik voor de dryaden kiezen omdat ik denk dat die zich tijdens een strijd beter voor de draken kunnen verstoppen dan andersom.

 6. ondanks dat ik dryaden intressant vind heb ik meer met draken dus zou dat de kant zijn die ik kies de prachtige vleugels hun magnifieke gestalte en intelligentie trekken zeker mijn aandacht en liefde

 7. Leuke vraag! Zou mijzelf indelen bij de Dryaden, het lijkt mij fantastisch om te kunnen vliegen, maar als je als dryade een briesje zou kunnen worden lijkt mij nog heerlijker, niet de wind door je haren maar haren van wind ;). Verder zijn ze verbonden met de natuur, ik ben gek op bomen en alles wat bloeit. Draken daarin tegen zijn vurig en hebben misschien sneller een opvliegerig karakter, ik ben eerder rustig wat dan weer goed past bij een boom of struik aan een rustig kabbelend beekje (wil nu alweer naar het bos 😉 ).

 8. Sowieso zo ik voor de draken gaan! Waarom??? TJa, geen idee eigenlijk, maar alleen het idee van een draak al krijg ik de kriebels, maar het lijkt me ook echt super vet. Ja, de draken zeker weten.
  Ze zijn stoer, gevoelig, en ja alles wat je zelf maar kunt bedenken 🙂

 9. Team Dryaden. Mijn naam Rosalie zegt het al, het verwijst naar een roos, en ik kan me voorstellen dat een klimroos en een dryade bij elkaar horen. Ze zijn beiden mooie en sierlijke wezens. Dus als ik een dryade was, zou ik ook de naam Rosalie hebben. En zeg nou zelf, mijn naam past toch niet bij een draak!

 10. Draken vergelijk ik in mijn hoofd altijd met paarden. Dat vind ik ook fantastische dieren, ze reageren heel direct op je stemming, bijna alsof ze net als draken gedachten kunnen lezen. Ik rij ook graag op paarden. Dus als ik moet kiezen, dan ga ik voor team draken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *